muzyka na stronie www nie działa

0

Mam taki problem chcę sobie wstawić muzyką na stronie www najpierw wziąłem plik mp3 nie działał probowałem chyba prawie wszystkich znaczników html potem wziąłem plik waw tez nie działa daje źródło.

<?php

namespace App\Http\Controllers;

use Illuminate\Foundation\Auth\Access\AuthorizesRequests;
use Illuminate\Foundation\Bus\DispatchesJobs;
use Illuminate\Foundation\Validation\ValidatesRequests;
use Illuminate\Routing\Controller as BaseController;

class Controller extends BaseController
{
    use AuthorizesRequests, DispatchesJobs, ValidatesRequests;
    public function main() {
        $a = url("/muzyka/New2.WAV");
        print ("<head><bgsound src='$a'  loop='n'> </head>");
    }
}

Próbowałem na firefox i chrome.

0

Co pokazuje Ci konsola przeglądarki (F12)? Powinno tam być napisane dlaczego nie udało się wczytać pliku.

0
pol90 napisał(a):

Mam taki problem chcę sobie wstawić muzyką na stronie www

Nie idź taką drogą, zostawmy lata 90-te w spokoju ;)

2

Odtwarzać dźwięki możesz dopiero po interakcji użytkownika ze stroną np. po kliknięciu w przycisk - takie ograniczenie w większości przeglądarek.

<button onclick="audio.play()">Play</button>

<script>
	var audio = new Audio('https://www.soundhelix.com/examples/mp3/SoundHelix-Song-8.mp3')
</script>
0

print ("<head><bgsound src="$a" loop="n"> </head>");

Nigdy się nie styknąłem z tagiem bgsound.
Na MDN jest napisane, że to coś związanego z Internet Explorerem i że jest to przestarzałe:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Element/bgsound

Anyway, spróbówałbym raczej z tagiem <audio>, bo to jest raczej coś, czego powinieneś teraz używać: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Element/audio

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1