Pobranie diva

0

Witam mam problem chcę uzyskać coś w stylu

if (<div class=test> to jest 1 </div>)
{
//TODO zmien zawartość tego samego diva na "to jest 2"
}

Czyli chcę pobrać zawartość diva, sprawdzić co on ma i zastąpić go inną zawartością
Coś czytałem o preg_match próbowałem to użyć ale zbytnio tego nie ogarniam

0

Nie rozumiem z czym masz problem konkretnie. Pokaz kod

0
  1. Chcesz to zrobić z poziomu frontendu czy backendu?
  2. Co chcesz tym osiągnąć?
0
Patryk27 napisał(a):
  1. Chcesz to zrobić z poziomu frontendu czy backendu?
  2. Co chcesz tym osiągnąć?

1 Backend
2 Pobrać tekst diva, a potem chcę go zamienić..

html

  <div id='sort-container' onclick = "Sort()">
      <div id='sort-by'>Sortuj według: <i class="fa fa-sort-desc"></i></div>
      <div id="sort" >malejąco, według daty</div>
    </div>

js:

var sortup = "rosnąco, według daty";
var sortdown = "malejąco, według daty";
var sort = document.getElementById('sort');
function Sort() {
  if (sort.innerHTML == sortdown)
  {
    document.getElementById('sort').innerHTML = sortup;
  }
  else if (sort.innerHTML == sortup)
  {
  document.getElementById('sort').innerHTML = sortdown;
  }
}



//W funkcji sort swapuje się pomiędzy sortdown a sortup jednak pozostaje pytanie "<i class="fa fa-sort-desc"></i>"  Jak mam to umieścić w js w takim bądź razie. (To w sumie pierwsze pytanie) a 2 //Jak mam sprawdzić (w php`ie) czy jest na ekranie "malejąco.." czy też "rosnąco.." :)
0

-backend
-js

Tso? W sensie chcesz formularz z ta wartoscia wrzucic do backendu?
Nie lepiej w takim razie tam selecta wstawic zamiast prowizorki?;)

0
stivens napisał(a):

-backend
-js

Tso? W sensie chcesz formularz z ta wartoscia wrzucic do backendu?
Nie lepiej w takim razie tam selecta wstawic zamiast prowizorki?;)

Nie, nie w js jest TYLKO zmiana zawartości
A w php ma być zrobiona mechanika tego, ale żeby ją zrobić potrzebuje pobrać zawartość z diva ;p

0

To nie pobieraj z diva tylko z selecta :P
i mimo wszystko jesli wszystkie potrzebe dane masz juz wczytane to lepiej sortowac (zmieniac kolejnosc tego co juz jest) na frontendzie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1