Wordpress baza danych i android

Odpowiedz Nowy wątek
2016-09-01 20:08

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Czesc,

Czy istnieje jakis plugin do wordpressa ktory umozliwi tworzenie kont ktore bedzie mozna upgradowac i po upgrade konta dostaja dostep do pewnego kontentu strony ? Jezeli tak to czy baze danych bedzie mozna powiazac z baza danych sql ktora bedzie uzywana przez aplikacje w androidzie ?

Pozostało 580 znaków

2016-09-01 23:10

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

Lokalizacja: Piwnica

0
trOnk12 napisał(a):

Czesc,

Czy istnieje jakis plugin do wordpressa ktory umozliwi tworzenie kont ktore bedzie mozna upgradowac i po upgrade konta dostaja dostep do pewnego kontentu strony ?

trochę przeceniasz wordpressa, jest to stricte system blogowy więc nie ma co liczyć na cuda Dude


Pozostało 580 znaków

2016-09-01 23:33

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

no jednak z tego co widzialem i slyszalem to istnieja pluginy odpowiadajace za takie rzeczy, chyba ze jednak rzeczywiscie troche przeceniam wordpressa

edytowany 1x, ostatnio: trOnk12, 2016-09-01 23:33

Pozostało 580 znaków

2016-09-01 23:56

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

Lokalizacja: Piwnica

0

był niby jakiś pseudo framework WP-Members, miał podobne funkcje, ale ile to podziała i jak to działa przy powiedzmy kilkuset klientach ciężko określić, na pewno bez grzebania w kodzie się nie obejdzie


Pozostało 580 znaków

Wybitny Młot
2016-09-02 01:14
Wybitny Młot
0

a grzebanie w kodzie to jakas advanced stuff ? znam css , html i js na tyle zeby to ogarnac mysle , php duzo w google tez jest , myslisz ze bedzie okej ?

Pozostało 580 znaków

2016-09-02 10:21

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Trójmiasto

1
trOnk12 napisał(a):

(...) i po upgrade konta dostaja dostep do pewnego kontentu strony ? Jezeli tak to czy baze danych bedzie mozna powiazac z baza danych sql ktora bedzie uzywana przez aplikacje w androidzie ?

Dobra rada: jak planujesz iść już od razu tak daleko, że zamierzasz robić usługi dla zewnętrznych klientów (Android), od razu zacznij z jakimś frameworkiem, ew. czystym PHP + bibliotekami, jeśli koniecznie chcesz.

Pozostało 580 znaków

2016-09-02 10:58

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

Lokalizacja: Piwnica

1
Wybitny Młot napisał(a):

a grzebanie w kodzie to jakas advanced stuff ? znam css , html i js na tyle zeby to ogarnac mysle , php duzo w google tez jest , myslisz ze bedzie okej ?

zainstaluj WP na lokalnym serwerze, przejrzyj codex i popróbuj


Pozostało 580 znaków

2016-09-02 13:56

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

@forsberg jaki framework polecasz ? masz na mysli robic wszystko od zera ? :> srednio mi sie to widzi ;s przeciez wordpress korzysta z bazy danych MySQL wiec przeciez moglbym powiazac ta sama baze danych z androidem ? Ewentualnie pobierac JSON na anroidzie ze strony ?

edytowany 1x, ostatnio: trOnk12, 2016-09-02 13:58

Pozostało 580 znaków

2016-09-02 14:03

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0
trOnk12 napisał(a):

@forsberg jaki framework polecasz ? masz na mysli robic wszystko od zera ? :> srednio mi sie to widzi ;s przeciez wordpress korzysta z bazy danych MySQL wiec przeciez moglbym powiazac ta sama baze danych z androidem ? Ewentualnie pobierac JSON na anroidzie ze strony ?

kolega poradził ci skorzystanie z czegoś innego niż Wordpress, ponieważ ten CMS nie oferuje na powitanie tylu zabezpieczeń co jakiś profesjonalny framework.

poza tym funkcja o jakiej wspomniałeś to WP multiuser, a nie "jakiś tam pseudo-plugin".

edytowany 1x, ostatnio: Webowiec, 2016-09-02 14:04

Pozostało 580 znaków

2016-09-02 14:06

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

@Webowiec wiec bardzo bym prosil o podanie jakiegos alternatywnego rozwiazania i krokow zeby stworzyc strone na ktorej mozna sie logowac , kiedy ktos sie zaloguje dostaje dostep do dodatkowego contentu kiedy wykupi takie cos oczywiscie. Chcialbym zeby rowniez byla mozliwosc dodawania tabeli z dieta i czwiczenia dla danego uzytkownika. Do tego jeszcze byly by wstawiane filmy i artykuly . Oczywiscie jestem w stanie nauczyc sie czegos jezeli bedzie ta strona tego wymagac :P Czas mam na zrobieie tej strony , wiec jezeli ktos mi poda dokladne kroki to zaczynam dzialac juz dzis :p

edytowany 2x, ostatnio: trOnk12, 2016-09-02 14:19

Pozostało 580 znaków

2016-09-02 15:30

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Tego mi brakowało, więcej informacji na temat przeznaczenia strony. Do tego co opisujesz wordpress się nie nada, on byłby dobry, gdybyś miał z góry ustaloną liczbę użytkowników i TY zakładałbyś im konta, a domyślam się, że chodzi o samodzielne rejestrowanie się , prawda?
Jeśli tak, wszystko wskazuje na to, że dowolny framework PHP spełni Twoje oczekiwania (wystarczy, że nauczysz się jego podstaw tak naprawdę, bo frameworki robią wiele za ciebie (mają gotowe biblioteki do autentykacji userów, filtry, walidatory pól, zarządzanie dostępem, itd.)).
Ale jaki framework - ludzie mówią, że najlepszy Symfony ;) Może i tak, jednak moje zaufanie budzi Zend, bo przecież serwery PHP korzystają z silnika Zend Engine.

Pozdrawiam :D

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0