Wyciągnięcie danych ze skryptu

0

Witam

Mam oto taki input na suwaku* i chciałbym z niego wyciągnąć wartość ustaloną przez suwak do jakiegoś id

 
    var credit_periodStep = 1;

    $('#credit-period').slider({
        animate:true,
        range:'min',
        value:60,
        min:25,
        max:110,
        step:credit_periodStep,
        slide:function (event, ui) {
            $('#FC-credit-period').val(ui.value);
        },
        change:function (event, ui) {
            $('#FC-credit-period').val(ui.value);
            
        }
    });

    $('#FC-credit-period').change(function () {
        var value = this.value.substring(0, 6);
        $(this).val(value.replace('-', ''));
        $('#credit-period').slider('value', parseInt(value));
    });


    $('#increase-credit-period').click(function () {
        var sliderCurrentValue = $('#credit-period').slider('option', 'value');
        $('#credit-period').slider('value', sliderCurrentValue + credit_periodStep);
    });

    $('#decrease-credit-period').click(function () {
        var sliderCurrentValue = $('#credit-period').slider('option', 'value');
        $('#credit-period').slider('value', sliderCurrentValue - credit_periodStep);
    });
0

a z czym jest problem?
napisałeś co chcesz, wkleiłeś kawałek kodu (bez kodu HTML, przez co mam zgadywać jaki masz kod HTML, żeby być w stanie powtórzyć błąd) i tyle. MAŁO.

na szybko: jeżeli #FC-credit-period NIE JEST inputem, to użyj html() zamiast val(), ale to tylko zgaduje

0

Tutaj mam kod html

 
                        <div class="sliderBox">
                              <a id="decrease-credit-period" class="bDecrease">-</a>
                              <a id="increase-credit-period" class="bIncrease">+</a>

                           <div class="sliderBoxIn">
                              <div id="credit-period" class="slider"></div>
                          </div>

                        </div>
                                  <input type="text" name="credit-period" id="FC-credit-period" value="60"/> m<sup>2</sup>

i chciałbym żeby z inpua o id="FC-credit-period wyciągnąć wartość jaka będzie ustalona i wyświetlić w innym miejscu na stronie w jakimś id

1

i chciałbym żeby z inpua o id="FC-credit-period wyciągnąć wartość jaka będzie ustalona i wyświetlić w innym miejscu na stronie w jakimś id

a w jakim momencie? bo w tym momencie wpisujesz to na change/slide do inputa, a jak chcesz wpisać nie do pola formularza to po prostu zamiast val użyj html (o czym już napisałem).

btw: jakby ktoś potrzebował live demo kodu wyżej: http://jsbin.com/oPaRAHuK/1/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1