Błąd podczas odwołania do pliku

0

Witam

Jak chcę otworzyć (np. getimagesize) jakiś plik który jest na innym serwerze otrzymuję taki błąd:
Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/domena.pl/httpdocs/test.php on line 150

Jak wywołuję getimagesize to jako parametr podaję adres w postaci: "http://www.domena.pl/img1.jpg". Na innym serwerze nie miałem tego problemu więc podejrzewam, że to coś z ustawieniami serwera (php, apache itp). Tylko właśnie problem, że nie wiem jak to naprawić :( Proszę o pomoc...

0

Wygląda, że to problem z konfiguracją samego serwera. Napisz do wsparcia technicznego.

edit: o ile oczywiście jesteś pewien, że adres jest poprawny ;).

0
Rev napisał(a):

Wygląda, że to problem z konfiguracją samego serwera. Napisz do wsparcia technicznego.

edit: o ile oczywiście jesteś pewien, że adres jest poprawny ;).

Adres jest poprawny. Natomiast to ja jestem wsparciem technicznym ;) Mam dedykowany serwer i sam mogę zmieniać ustawienia, tylko że trzeba jeszcze wiedzieć jakie :D

0

Zrób traceroute, ping albo nslookup tego hosta, z którym próbujesz się połączyć.

A co do samego problemu, spróbuj najpierw w google: "getaddrinfo failed: Name or service not known" + nazwa dystrybucji

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1