Przerobka prostego skryptu

0
<script type="text/javascript">
function show_confirm()
{
var r=confirm("Abz ogladac ta strone musisy meic zainstalowane Adobe Flash Player 10, aby pobrac Flash playera nacisknij Zainstaluj");
if (r==true)
  {
  open("URL")
  }
else
  {
  open("URL");
  }
}
</script>
</head>
<body>

<input type="button" onclick="show_confirm()" value="Show a confirm box" />

Mam taki oto kod, lecz alert wyswietla sie po nacisnieciu na Button, a chce zeby z zaladowaniem strony wyswietlal sie ten Button

0
Deeper napisał(a)

alert wyswietla sie po nacisnieciu na Button, a chce zeby z zaladowaniem strony wyswietlal sie ten Button

No przecież tak się właśnie dzieje. Przycisk ("Button") wyświetla się od razu. Czy może chcesz wyświetlić okno dialogowe (alert)? Wtedy wystarczy wywołać funkcję show_confirm zaraz po jej zadeklarowaniu.

Czyli na dole skryptu napisać:

show_confirm();

Btw. coś mi z tym skryptem śmierdzi. Mam nadzieję, że go jakoś okroiłeś, czy coś. Po pierwsze, to on zawsze wyświetli komunikat o tym, że potrzebny jest Flash Player 10. A co jeśli ktoś już ma tego Flasha? (No chyba że ta strona pokazuje się tylko tym, co Flasha nie mają). Po drugie, komunikat w confirm ma koszmarne literówki -- tak tylko ostrzegam.

0

Chodzi mi o to zeby nie bylo buttonu tylko komunikat sie wyswietlal po zaladowaniu strony Od razu

0

No to wywal z kodu ten przycisk i dodaj na koniec skryptu taką linijkę:

show_confirm();

albo taką:

window.onload = show_confirm;

Sprawdź, która z powyższych lepiej dla Ciebie działa. Pierwsza wyświetli komunikat natychmiast, druga dopiero po załadowaniu obrazków i innych zasobów na stronie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1