[PHP] Różnice w implementacji php 4.3.9 a 4.4.0

0

Witam, mam aplikacje ktora stala sobie na php 4.3.9 , na serwerze zmieniono php na wersje 4.4.0 i np nie dziala mi cos takiego :

header("location:main.php?etap=xxx&data3=$data&tekst=1");

W ogole jakby tego nie bylo, z dokumnetacji wynika ze header dziala na tej wersji, o co moze chodzic ?

0

Spróbuj location z dużej litery.

I chyba musisz podać cały adres wraz z http://

0
Sed Dzu napisał(a)

Spróbuj location z dużej litery.

I chyba musisz podać cały adres wraz z http://

Niestety dalej nie trybi, a jak wrzuce to header to pustego pliku .php w celach testu to dziala np header("www.onet.pl");

0

to może dodaj znacznik meta do generowanego dokumentu html... rozwiązuje wiele problemów :)

0
AklimX napisał(a)

to może dodaj znacznik meta do generowanego dokumentu html... rozwiązuje wiele problemów :)

tzn ?

0

spróbuj:

Header('Location: '.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/main.php?etap=xxx&data3='.$data.'&tekst=1');

pomyłka - jeszcze HTTP:

Header('Location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/main.php?etap=xxx&data3='.$data.'&tekst=1');

header("www.onet.pl");

to na pewno nie zadziała

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1