[php] jaka komende wysyla przegladarka do serwera?

0

witam!

jak sprawdzic jaka komende i jakie wartosci przesyla przegladarka ze strony php do serwera?

(np przy takim przycisku jak w logowaniu na stronie www.thecrims.com)

Pozdr,
Robert

0
phpinfo();
0
$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
0

albo te Wasze odpowiedzi są jałowe albo ja jestem jakis tępy... jakim programem to sprawdzać?

Pozdr,
Robert

0

weź sobie "pokaż źródło" czy coś w ten deseń i poszukaj <form> i przesyłane jest to co w <input jest ustawione w value pod nazwą w tym znaczniku jako name - albo otwórz sobie sniffer - chociaż to zajmie więcej czasu, ale jest też jeszcze jedna opcja - zadaj pytanie jeszcze raz w inny sposób bo nie rozumiem

0

Pytanie zadałeś strasznie niezrozumiale, ale:

robert1515 napisał(a)

(np przy takim przycisku jak w logowaniu na stronie www.thecrims.com)
To będzie tak:

<form method="POST" action="start.php" name="758ac5c6" OnSubmit="return wait();">
<input type="hidden" name="action" value="login">
<input type="hidden" name="key" value="IDExMjA2NDkzOTk=">
<input name="6488dc81" type="text" maxlength="30">
<input name="e9246f87" type="password" maxlength="40">
<input type="checkbox" name="remember_me"  value="1" title="Zapisuje nazwę użytkownika i hasło w Twoim komputerze">
<input type="submit" value="Loguj!" name="login">
</form>

Więcej chyba wyjaśniać nie trzeba?
Problem może być w tym, że <input type="hidden" name="key" value="IDExMjA2NDkzOTk="> zmienia się za każdym odświeżeniem.

0

ok :) dzięki!

hmm... bede musial pokombinowac z tym keyem... ale to chyba nie bedzie problem bo zawsze mozna go odczytac :D

Pozdr,
Robert

0

A jesli chodzi o program to polecam HTTPLook, taki snifer nastawiony na protokol HTTP

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1