[PHP]zdjęcia

0

Czy ktoś wie w jaki sposób przechowywać w MySQL zdjęcia? Może ktoś ma jakiś przykładzik.

:-) :-) :-)

0

IMHO lepszym rozwiazaniem jest przechowywanie plikow na serwerze, a w mySQL trzymac jedynie URL do nich. Ale jezeli chcesz to musisz ustawic wartosc kolumny na binary. Pozniej ladowac zawartosc pliku do bazy danych (odczytujac jego zawartosc fopen(), fread()). Ale co do wyswietlania obrazkow z mySQL'a to juz Ci nie powiem (na razie jeszcze nie bawilem sie tworzeniem obrazkow przy pomocy PHP).

0

TFS informacją

[cya] [cya] [cya]

0

http://ftp://ftp.helion.pl/przyklady/cwphp4.zip
cwiczenie 6.15 (plik: 6-15.php)

0

ale po co chcesz przechowywac obrazki w bazie? to tylko znacznie zwiekszy rozmiary bazki i wydaje mi sie ze bedzie dzialac wolniej nizbys trzymaj ej w jakims katalogu, a w bazie tylko sciezki dostepu do nich i ich nazwy.

0

Faktycznie, zrezygnowałem z przechowywania samych zdjęć w bazie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0