Przy instacji Kubuntu 15.04 nie działają niektóre skrypty

0

Mam taki problem do tej pory miałem Kubuntu 14.10 i działały mi wszystkie skrypty php, ale teraz jak sobie zainstalowałem nową instalacja do 15.04 to nie które skrypty nie chcą działać tzn. w tych skryptach nie wykonuje kodu tylko printuje kod PHP do przeglądarki, jak wykonuje polecenie phpinfo w skryptach to jest informacja o tym, że mysql jest zainstalowany, i teraz w tym skrypcie przykładowym, gdzie wyrzuca na żywca kod do przeglądarki jest taki błąd wcześniej na wcześniejszej konfiguracji kubuntu takiego błędu nie było. Pilnie potrzebuje tego skryptu.

PHP Fatal error: Class 'uzytkownicy' not found in /var/www/html/uzywki/selectize.js-master/examples/index.php on line 27

0

Moja szklana kula mówi, że masz problem ze ścieżkami - może jakieś symlinki się nie odtworzyły or sth.

0

Dodam jeszcze, że taka instrukcja

 $a = mysql_query("select nazwa from sunstancje where id = '3'");
$c =  mysql_fetch_array($a);

print $c[0];

zwraca takie ostrzeżenie.

PHP Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/drops/test3.php on line 8

0

Wrzuć cały kod.
Nie mówiąc już o tym, że wszystkie funkcje mysql_zdeprecjonowane i będą usunięte z biblioteki standardowej PHP.

PS czy aby na pewno sunstancje? Nie bardziej substancje?

0
Patryk27 napisał(a):

Wrzuć cały kod.
Nie mówiąc już o tym, że wszystkie funkcje mysql_zdeprecjonowane i będą usunięte z biblioteki standardowej PHP.

PS czy aby na pewno sunstancje? Nie bardziej substancje?

Rzeczywiście był taki błąd i teraz dobrze działa dam ci kod tylko go nie krytykuj bo ja go już jakiś czas temu pisałem.

 <?php
require("./clasy/config.php");
$style=  style;
print ("
<meta content=\"text/html; charset=utf-8\" http-equiv=\"content-type\">
<link href=$style rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" />
<title>Kalendarz</title>
<table border=0 width=700 align=center>
<tr>
");

require("./clasy/data.php");
require("./clasy/user.php");
require("./funkcje.php");

$obiekt_data = new data;
$user = new uzytkownicy;
polacz_z_baza();

  if (!isset($_GET["miesiac"])) {
    $_GET["miesiac"] = date("m");
    $_GET["rok"] = date("Y");
  }
  if ( !isset($_GET["dzien"]) ) {
    $_GET["dzien"] = date("d");
  }
  else {
    $_GET["miesiac"] = atak_sql($_GET["miesiac"]);
    $_GET["dzien"] = atak_sql($_GET["dzien"]);
    $_GET["rok"] = atak_sql($_GET["rok"]);
  }
$uzytkownik = "";
//$_COOKIE["zapamietywanie"] = $user->zapamietywanie;
if ( !isset($_POST["login"]) or !isset($_POST["haslo"]) ) {
    if ($user->sprawdz_usera() == false)  print ("<font class=blad>Musisz siÄ zalogowaÄ </font>");
}
else {
    if ( isset($_POST["wyloguj"]) ) {
      $uzytkownik = $user->zaloguj(true);
    }
    else {
      $uzytkownik = $user->zaloguj(false);
    }
    //$user->zapamietywanie = true;
    
    if ($uzytkownik == 3) print ("<font class=blad>Nie podaĹeĹ hasĹa lub loginu</font>");
    if ($uzytkownik == 2) print ("<font class=blad>Nie prawidĹowe dane</font>");
    
}
if ($uzytkownik == 1 or $user->sprawdz_usera() == true) {
    
    if ( isset($_POST["wyloguj"]) or isset($_COOKIE["zapamietywanie"]) ) {
      $user->utworz_cookie(true);
      $user->zapamietywanie = true;
    }
    else {
      $user->utworz_cookie(false);
    }
  
  //if (isset($_COOKIE["user"]) or isset ($_COOKIE["haslo"]) ) {
    $user2 = $user->user;
    $haslo = $user->haslo;
  //}
  

 $mie = $obiekt_data->zwroc_miesiac_text($_GET["miesiac"]);
 print ("<tr><td colspan=7><div align=center><font class=wieksza>$mie $_GET[rok]</font></div></td><td><a class=wylo href=wyloguj.php>Wyloguj <b>" . $user->user . "</b><a/></td></tr>");





print ("

<table border=0 width=500 height=300 align=center>
<tr>
<td colspan=7>
<div align=center><a class=pokazywanie href=edytuj_ustawienia.php>Edytuj substancje</a></div>
</td>
</tr>
<td><div align=center><font class=normalna>Pon</font></div></td>
<td><div align=center><font class=normalna>Wto</font></div></td>
<td><div align=center><font class=normalna>Ĺro</font></div></td>
<td><div align=center><font class=normalna>Czwa</font></div></td>
<td><div align=center><font class=normalna>PiÄ</font></div></td>
<td><div align=center><font class=normalna>Sob</font></div></td>
<td><div align=center><font class=normalna>Nie</font></div></td>
</tr>
<tbody>



<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"300\" />
");






  //oblicza w kt
1

inne ustawienia w php.ini, np. short_open_tag (swoją drogą, jeżeli Twój skrypt jest zależny od tego ustawienia, to Twój skrypt jest słaby)

0

Dzięki podziałało.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1