Eclipse Luna + apache?

0

Witam

Mam problem z Eclipsem Luna, otóż problem jest tego typu, że nie mogę odpalić skryptu który napisałem w wewnętrzenej przeglądarce(w normalnej również)...

Jeżeli napiszę np:

<?php
phpinfo();
?>

w gedit i odpalę to z katalogu /var/www to działa elegancko. Natomiast jeżeli ten sam skrypt odpalam w eclipse dostaję:

Not Found

The requested URL /cos/newfile.php was not found on this server.

Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server at localhost Port 80

Mam zrobiony Alias do swojego pliku workspace z plikami php, jednak mimo to problem nie jest rozwiązany.
Problem dotyczy Ubuntu 14.04.
Mam zainstalowane apache i działa.
Jeżeli nawet dodam do apache path do mojego workspace, problem nadal występuje...

Z góry

dziękuję za pomoc:)

0

Cześć,

Nie bardzo znam środowisko, o którym piszesz i do tego pewnie zbyt dobrze nie zrozumiałem o czym piszesz ale tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się że odpalasz dwa servery www, jeden który działa ci w systemie jak rozumiem ( apache ) i drugi ze środowiska Eclipse. Z tego co widzę oba pewnie pracują na porcie 80 , spróbuj zakilować te forki z systemu i odpal z Eclipse.

Sorki taki pomysł bo być może o to chodzi, ale przyznam, że tak po omacku trochę ci podpowiadam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1