Krótki kod(63) linijki ocena

0

Witam ma prośbę jak w temacie proszę o ocenę kodu czy dobrze praktykuje czy może coś źle robię,na co zwracać uwagę , dziękuję za wskazówki. Chodzi mi tylko o js'a.
https://github.com/Raloseq/JS-Lotto

1

Nie przypisuj zmiennych jesli uzywasz ich tylko raz, wywal te const.
addEventListener tego sie juz nie stosuje

0

Co zamiast addEventListenera polecasz ?

0

no to

document.getElementById('calc').onclick = function() {

}
1

Ja sugerowałbym zamiast stosowania komentarzy objąć te bloki kodu w funkcje o konkretnych nazwach. Koniecznie w języku angielskim!

0

@Raloseq Oto moje spostrzeżenia na temat twojej strony portfolio:

  • 2 zdjęcia
  • Co node_modules robi na githubie ? (użyj gitignore)
  • "Chciałbym dążyć do" && "Napotkane problemy przeze mnie lubię rozwiązywać"

import {
isInViewport
} from './isInViewport.js';

można w jednej linijce
0

co do zdjęć to jest funkcja która sprawdza czy jest w viewporcie i wtedy wyskakuje co do importa to beaufity jakos tak działa, node_modules będzie w .gitignore a do tego tekstu to nie wiem

4
masterO napisał(a):

no to

document.getElementById('calc').onclick = function()

A czy e.onclick pozwala na swobodne przypisywanie do zdarzenia na elemencie dowolnej liczby różnych funkcji oraz ich dowolne usuwanie?

Bo e.addEventListener na to pozwala. Pozwala też sterować kolejnością wykonywania funkcji przypisanych do akcji na elemencie i akcji przypisanych do jego przodków, patrz: bubbling. Jak dla mnie addEventListener jest bardziej elastyczne, co nie znaczy, że koniecznie trzeba zawsze akurat jego używać.

1

Porób z tego funkcje.

1

I nie słuchaj @masterO : addEventListener() jest spoko :)

1

@Raloseq jak Ci się tego nie uda poprzemieniać na funkcje to napisz, pokażę Ci jak.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1