Angular ng-controller nie działa

0

Przejabiam kurs:
http://www.infected.pl/premium-contentdarmowy-kurs-angularjs-lekcja-1-wstep

w kursie poniższy przykład działa poprawnie

<!doctype html>
<html lang='pl' ng-app>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Projekt AngularJS</title>
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/angularjs/1.6.9/angular.min.js"></script>
    </head>
    <body>

        <div ng-controller="Kontroler">
            <h1>{{album.nazwa}}</h1>
            <p>{{album.wykonawca + ', ' + album.gatunek}}</p>
        </div>
        
        <script>
            function Kontroler($scope) {
                $scope.album = {
                    'wykonawca': 'Metallica',
                    'nazwa': 'Reload',
                    'gatunek': 'metal'
                }
            }
        </script>
    </body>
</html>

natomiast u mnie wyskakuje następujący błąd:
angular.min.js:124 Error: [$controller:ctrlreg] http://errors.angularjs.org/1.6.9/$controller/ctrlreg?p0=Kontroler
at angular.min.js:7
at angular.min.js:94
at ea (angular.min.js:77)
at p (angular.min.js:68)
at f (angular.min.js:62)
at f (angular.min.js:62)
at f (angular.min.js:62)
at angular.min.js:62
at angular.min.js:22
at m.$eval (angular.min.js:151)

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć w czym jest problem?

1

Spróbuj tak

<!doctype html>
<html lang='pl' ng-app="myApp">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Projekt AngularJS</title>
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/angularjs/1.6.9/angular.min.js"></script>
    </head>
    <body>
 
        <div ng-controller="Kontroler">
            <h1>{{album.nazwa}}</h1>
            <p>{{album.wykonawca + ', ' + album.gatunek}}</p>
        </div>
 
        <script>
            var app = angular.module('myApp', []);
			app.controller('Kontroler', function($scope) {
				$scope.album = {
                    'wykonawca': 'Metallica',
                    'nazwa': 'Reload',
                    'gatunek': 'metal'
                }
			});
			
		
        </script>
    </body>
</html>
0

Teraz działa :D

tylko jak tu przerabiać kurs jeśli przykłady z kursu nie chcą działać.
Dziwne, że u tego kolesia z kursu działa poprawnie.

0

Czemu przerabiasz kurs Angulara 1.* ? Skoro jest już 2/4/5 ? i chyba 6 na horyzoncie?

0
Zimny Polityk napisał(a):

Czemu przerabiasz kurs Angulara 1.* ? Skoro jest już 2/4/5 ? i chyba 6 na horyzoncie?

Sam nie wiem. Pomyślalem, że zacznę od podstaw. Zbyt dużo jest tych angularów tak że nie wiadomo za który się chwytać 2?, 3?, 4?, 5?

0

oczywiście że 5-tka

0

Może mogli byście polecić jakiś dobry darmowy kurs angular 5 po polsku i najlepiej nie wideo.

0

W przypadku AngularJS, oficjalny tutorial jest całkiem spoko i jeszcze parę miesięcy temu wszystko działało. Jeśli uczysz się Angulara po raz pierwszy, lepiej wziąć się za nowszą wersję ;) Ja znam tylko 1 póki co, ale słyszałam wiele opinii, że własnie pierwsza jest najgorsza i przyznam, że mnie też nie zachwyca.

Jak tutoriale po angielsku odpadają, to wróć do nauki angielskiego, potem do programowania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1