Co oznacza ten kod?

0

witam co oznacza ten kawalek kodu?

	profesion('vamplord','');

oraz w jakim jezyku to jest.

czy to jest odwolanie do bazy danych?
proffesion to jest tabela a kolumna vamplord?

0

To jest wywołanie funkcji (prawdopodobnie), więc zbyt mało danych żeby coś powiedzieć.

2

To jest wywołanie funkcji profesion z dwoma argumentami string, jednym o wartości vamplord a drugim pustym. Języka stwierdzić się nie da bo wiele języków przyjęłoby taki zapis.
Bez kodu tej funkcji oczywiście nie sposób stwierdzić też co ona robi.

To trochę tak jakbyś wkleił fotkę kluczyka samochodowego i pytał co to za fura i ile pali ;]

0

ten kod znajduje sie w plik.js

oraz wyskakuje error Fatal error: 'Uncaught ReferenceError: profesion is not defined' in

0

Javascript, można poznać po rozszerzeniu

0
Desu napisał(a):

Javascript, można poznać po rozszerzeniu

jak mógłbym napisać funkcję do tego błędu?

0

o_O musiałbyś napisać tą brakującą funkcję. Ale wtedy juz ten kradziony kod nie będzie robił tego co byś chciał raczej. Po prostu nie ukradłeś wszystkiego. Tam musiało być więcej takich plików javascript...

0
Shalom napisał(a):

o_O musiałbyś napisać tą brakującą funkcję. Ale wtedy juz ten kradziony kod nie będzie robił tego co byś chciał raczej. Po prostu nie ukradłeś wszystkiego. Tam musiało być więcej takich plików javascript...

tak mam więcej takich plików ale każda taka linijka wyświetla error i chciałbym to jakoś naprawić

2

Kolejna analogia dla ciebie, bo chyba nie wiele rozumiesz:
Wyobraź sobie że żalisz nam się tutaj że ukradłeś kluczyki do samochodu ale nie mozesz nigdzie pojechać bo nie masz tego samochodu. I pytasz sie nas jak to naprawić :D A twoje jak mógłbym napisać funkcję do tego błędu? oznacza mniej więcej jak mogę sobie zbudować samochód tak zeby pasował do niego ten kradziony kluczyk? Rozumiesz chyba niedorzeczność tej całej sytuacji?

0
Shalom napisał(a):

Kolejna analogia dla ciebie, bo chyba nie wiele rozumiesz:
Wyobraź sobie że żalisz nam się tutaj że ukradłeś kluczyki do samochodu ale nie mozesz nigdzie pojechać bo nie masz tego samochodu. I pytasz sie nas jak to naprawić :D A twoje jak mógłbym napisać funkcję do tego błędu? oznacza mniej więcej jak mogę sobie zbudować samochód tak zeby pasował do niego ten kradziony kluczyk? Rozumiesz chyba niedorzeczność tej całej sytuacji?

tak,
miałem na myśli dobudować tą funkcje.
Zapewne da się jakoś tylko nie wiem jak.
próbowałem <?php function profesion('vamplord', '');?>
ale nie dziala

1

Słabo mi...
Dopisz w tym swoim pliku js gdzieś na koncu:

function profesion(p1, p2) {
    return '';
}

Ale właśnie wycinasz dziurkę w puszce tak zeby pasował do niej kluczyk, a samochodu jak nie bylo tak nie ma :D

0

Zloty orzel, mam taki problem zyciowy, taki bardzo trudny. Pokazuje ze nie moge przejsc. I mam tak pare razy

Jak to rozwiazac?

(mniej wiecej w ten sposob piszesz)

a jezeli chcesz to rozwiazac to musisz poczytac kursy programowania (zapewne javascript + php skoro cos tam wspomniales o php)
Inaczej sie nie da

0
Shalom napisał(a):

Słabo mi...
Dopisz w tym swoim pliku js gdzieś na koncu:

function profesion(p1, p2) {
    return '';
}

Ale właśnie wycinasz dziurkę w puszce tak zeby pasował do niej kluczyk, a samochodu jak nie bylo tak nie ma :D

ale to raczej jest do .php
bo jest tam coś takiego też

function forceget()
{
	var l=arguments.length;
	var takegen= l>0?arguments[0]:"";
	var params= l>1?arguments[1]:"";
	advAJAX.get({
		url: "plik.php",
		timeout : 900,
		queryString : params,
		parameters : {
			"takegen": takegen,
			"a": hhh.a,
			"ev": 99999999,
			"aw": 99999999,
			"er": 99999999
//			,"1": par.1
		},
		onError : function(obj) { log("ajax: " + obj.status,2); },
		onFatalError : function(obj) { log("ajax: " + obj.status,3); },
		onSuccess : function(obj) { proceed(obj.responseText);	}
	});	
	global.refresh=0;
}
fasadin napisał(a):

Zloty orzel, mam taki problem zyciowy, taki bardzo trudny. Pokazuje ze nie moge przejsc. I mam tak pare razy

Jak to rozwiazac?

(mniej wiecej w ten sposob piszesz)

a jezeli chcesz to rozwiazac to musisz poczytac kursy programowania (zapewne javascript + php skoro cos tam wspomniales o php)
Inaczej sie nie da

czytam wlaśnie i próbuje to jakoś rozwiązać

1

Co Ty u diabła kombinujesz?

0

a co to znaczy to
passhash = 'orber';

0

To znaczy że do zmiennej passhash ktoś przypisuje wartość orber.

ale to raczej jest do .php

Nie, nie jest. Jest do javascriptu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1