Pare Pytan Oraz Wytlumaczenie

0

witam jest jakaś osoba która będzie mogła mi czasem wyjaśnić coś na gg?
po pierwsze mam mały problem tutaj

             uint16_t skillId = result->getDataInt("skillid");
           if(skillId < SKILL_FIST || skillId > SKILL_FISH)    //tutaj
                continue;

comparison is always false due to limited range of data type

1

Mamy się domyślać co to jest?

SKILL_FIST
0
ujemny napisał(a):

Mamy się domyślać co to jest?

SKILL_FIST

a co mam jeszcze dodac?
można jakoś warningi wyłączyć w dev cpp?
bo to jest warning a ja rozumiem (ostrzeżenie po angielsku) a nie error i nie chce skompilowac :]
jestem swieżak więc może wyjaśnij swoją wypowiedz

0

Dodaj informację czym jest SKILL_FIST.

0
kq napisał(a):

Dodaj informację czym jest SKILL_FIST.

uderzenia zapisywane w bazie danych

2

Kompilator mówi, że to porównanie nie ma sensu, ponieważ z powodu ograniczeń typu uint16_t warunek nigdy nie będzie prawdziwy (czyli skillId nigdy nie będzie mniejsze od SKILL_FIST bądź większe od SKILL_FISH).

PS beznadziejna nazwa tematu. Jak rozumiem rozwiązania tego problemu szukałeś wpisując w google parę pytań oraz wytłumaczenie, tak?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1