Czy dobrze rozumiem polecenie?

0

Należy wykonać takie polecenie

Trzeba wprowadzić zmiany w teście:- dodajemy atrybut s klasy "Squere" ;-w konstruktorze tworzymy nowy obiekt klasy „Squere” i przypisujemy refernecje do atrybutu „s”;- w metodzie „setUp” ustawiamy bok kwadratu na 1;-uzupełniamy metody tak jak przedstawiono na zrzucie i uruchamiamy test;

Nie rozumiem dwóch poleceń:

  1. Czyżby chodziło o dodanie pola s do klasy Squere?
  2. Tworzymy nowy obiekt klasy Squere, to wiadomo o co chodzi, ale dalej to nie mam pojęcia, przypisujemy referencję do atrybutu s?
0
Damianek napisał(a):

przypisujemy refernecje

Co to jest refernecja?

1

Inteligenty człowiek bez problemu przeczyta słowo, nawet jeśli litery oprócz pierwszej i ostatniej są zamienione miejscami.
Dla pozostałych, napiszę, że chodziło o referencję.

0

Ad 1. Tak
Ad 2. s=new Squere(...); obiekty w javie przekazywane są przez referencje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1