Przekierowanie na inną stronę.

0

Witam,

chciałbym się dowiedzieć jak przekierować użytkownika, na inną stronę po wypełnieniu formularza. Czytałem o funkcji header(), ale ona musi być umieszczona na początku kodu. Ja natomiast nim wyświetlę przekierowanie przy pomocy funkcji include załączam inne pliki co generuje błąd.

Nie ma pojęcia jak to rozwiązać.

0

to nie includuj tych plików. albo niech nie produkują outputu. albo zbuforuj output i anihiluj go (bodajże ob_start() itp).

0

Pliki muszą być includowane bo stanowią szablon strony.

0

ob_start()
na samym początku kodu.

0
Zaki88 napisał(a)

Pliki muszą być includowane bo stanowią szablon strony.

czyli chcesz jednocześnie pokazać stronę i zrobić redirect? nie? to dołączaj szablon wtedy, kiedy jest używany.
poza tym od kiedy szablon jest wyświetlany przed parsowaniem?

0

Z tym szablonem źle się wyraziłem może. Chodzi o to, że przed redirectem mam dołączoną belkę górną (menu + logo) oraz cały lewy panel.

Po sprawdzeniu ładuje mi się strona i teraz w zależności jak został wypełniony formularz strona wyświetli mi tekst z błędem albo przeniesie mnie na konkretny adres po paru sekundach

0

brzydkie rozwiązanie.
szablon powinien być parsowany przez kontroler i to kontroler powinien decydować, czy wypluwać szablon, czy nagłówek location z redirectem.

jeśli chcesz mieć "po paru sekundach", to albo użyj paskudnego "meta-refresh" w head strony, albo równie słabego window.location.href w js.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1