Aplikacja internetowa

0

Chciałbym napisać aplikację internetową, do której dostęp byłby z poziomu przeglądarki internetowej. Zadaniem tej aplikacji byłoby wykonywanie przekształceń na tekście. Np.:

Wejście:
hi, my name is Bond, James Bond.

Wyjście
gutten Tag, meine Name ist Bond, James Bond

albo inny przykład:
Wejście:
2^3 + 4^8 - pierwiastek(5, 2)

Wyjście:
23 + 48 - (tu symbol pierwiastka stopnia drugiego z 5)

Aplikacja dynamicznie przekształcałaby tekst z jednego na drugi według ustalonych przeze mnie algorytmów.

Znam C++, Jave, PHP (trochę) + MySQL (też trochę), JavaScript (trochę :P )
Proszę o odpowiedź.

P.S.
Aplikacja też umiałaby wykonywać skomplikowane działania matematyczne. ("skomplikowane", czyli +, -, *, /, %, sqrt, pow, ln, log.)

0

Ja użyłbym JavaScript (clientside; Ajax) oraz PHP (serverside; generowanie obrazków).
Chociaż można napisać w C++, czy dowolnym innym języku serwer i darować sobie PHP.

0
michal_2 napisał(a)

Chciałbym napisać aplikację internetową,
...
Proszę o odpowiedź.

Sorki, ale jak dla mnie to tu nie ma pytania

0

No właśnie, też myślałem o JavaScripcie, ale nie wiem czy on pasuje do mojego planu aplikacji. Bo wpadłem na pomysł - wydaje mi się - programu, który mógłby podbić całą Polskę wraz i Europą i Ameryką. Chciałbym, żeby ta aplikacja była też serwisem społecznościowym. Ale nie chciałbym, aby inni znali kod mojego programu (a JavaScript można sobie zapisać na dysk i przejrzeć).

0

No ale mamy już przecież WolframAlpha, Google Translate i Facebooka. Co twój pomysł ma unikalnego?

W zasadzie Google to wszystko ma, nawet kalkulator wbudowany w wyszukiwarkę: http://www.google.pl/search?client=opera&rls=en&q=2+%2B+5%5E5+%2B+sqrt(8)&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Myślę, że najpierw powinieneś zapoznać się z teorią, np czytając publikacje Googla: http://research.google.com/pubs/papers.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1