Testy na rozmowie kwalifikacyjnej dla Fronta

Odpowiedz Nowy wątek
2016-09-22 15:31

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 3 lata temu

1

Hej, mam pytanie potrzebuję stworzyć testy aby sprawdzić wiedzę Front-endowca na pierwszym spotkaniu kwalifikacyjnym. O co najlepiej pytać? Potrzebujemy mega mózgu, bo ambitny projekt!:) z góry dziękuję za pomoc! testuje ES6, React, GraphQL, CSS...

Pozostało 580 znaków

2016-09-22 16:44

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Skoro CSS to polecam:
Jak wyśrodkować element w pionie, masz 30 sekund na odpowiedź.

To było dobre, jak nie było flexa - Desu 2016-09-22 20:17
Nie jestem into frontend, nie mam pojęcia co tam się dzieje- po prostu przypomniałem sobie stary, średniej jakości żart :) - Phestek 2016-09-22 20:19
Troche racji masz, bo nie dalej jak pół roku temu dostałem takie pytanie :P - Desu 2016-09-22 21:29
sprzedałam znajomym w temacie, uśmiechnęli się więc chyba śmieszne:) - Kawolanska 2016-09-23 17:19

Pozostało 580 znaków

2016-09-22 17:47

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Piwnica

1
Kawolanska napisał(a):

Potrzebujemy mega mózgu, bo ambitny projekt!:)

a który nie jest ;)


wszyscy - zgadzam się! - Kawolanska 2016-09-23 17:18

Pozostało 580 znaków

2016-09-22 19:42
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 minuty temu

6

@Kawolanska tzn osoba nie-techniczna chce rekrutować programistę? :D :D Powodzenia ;]
A tak poważnie to zlećcie to jakiejś firmie która ma odpowiednie kompetencje bo inaczej skończycie z jakimś Sebą który myślał że CSS to jest Counter Strike: Source ;]


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
Pokaż pozostałe 2 komentarze
a kto ich szukał? też oni? - Kawolanska 2016-09-23 17:28
To jest firma która zajmuje się w dużej mierze outsourcingiem, tzn zatrudnia setki osób które "wynajmują" do pracy w innych firmach. Więc mają specjalistów od szukania kandydatów i od rekrutacji (a także od szukania firm które chciałyby "wynająć"), a tylko sam etap weryfikacji technicznej był realizowany przez programistów (którzy pracowali przy zleconych tej firmie konkretnych projektach). Po prostu mają dwa modele biznesowe - wynajmowanie ludzi do pracy w innej firmie oraz realizowanie projektów za ustaloną stawkę. - Shalom 2016-09-23 17:32
o super! dziękuję, to w takim razie szukam i czytam dalej info:) dziękuję @Shalom :) a jeszcze mi powiedz, co to znaczy Moderator w tej grupie? Dobrze kojarzę, że masz więcej uprawnień:)? Bo rejestracja to dawno była, w 2004 i lokalizacja w Genewie, naprawdę/na niby?:) Byłam tam, przepiękne miasto! i nawet do Evian płynęłam po jeziorze:)! Dobre czasy...miłego weekendu! - Kawolanska 2016-09-23 17:42
Mam raczej więcej obowiązków niż uprawnień, jak np. usuwanie zduplikowanych tematów/postów, sklejanie postów anonimom jak napiszą kilka pod rząd, poprawianie tytułów wątków jak ktoś nie portafi napisać czegoś sensownego tylko daje pomocy!!11 ;] Czemu moje miejsce bytowania miałoby być na niby? Nie jest to chyba jakoś niespotykane wśród programistów (i w ogóle ludzi) żeby pracować za granicą ;) A w Europie trudno o lepsze warunki niz w CH. - Shalom 2016-09-23 19:11
a to super! pomoc, bardzo doceniam:) no to pięknie! pozazdrościć widoków i okolicy, ja na razie ze Szwajcarią łączyłabym emeryturę, o ile dożyję i wyjazd na narty&snowboard:)!pracowałam w 4 krajach europejskich, więc wiem co to praca za granicą:)szkoda właśnie, że w PL nie ma takich warunków, by zatrzymać najlepszych z różnych branż;/dzięki jeszcze raz, sprawdziłam firmę i rzeczywiście fajnie to mają zorganizowane... - Kawolanska 2016-09-27 12:59

Pozostało 580 znaków

2016-09-22 20:03

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

Lokalizacja: Łódź

2

Ogólnie, u nas testy nie sa by sprawdzic umiejętności, bo tych nie sa w stanie sprawdzić wiarygodnie żadne testy, u nas to prosty etap aliminujący tych co nic nie potrafią, a twierdzą co innego, więc pytania nie muszą byc bardzo skomplikowane. Na wykazanie się jest okres ppóbny na teście ma pokazać że umie myśleć i trochę umie.

Dodam jeszcze - jeśli potrzebujecie rzeczywiście megamózgu, to nie robi sie testów, a podkupuje się takiego kogoś od konkurencji.


Ogólnie na prace domowe mam stawki zaporowe. Czasem coś o programowaniu znajdzie się na mojej stronie
edytowany 1x, ostatnio: kaczus, 2016-09-22 20:05
zauważyłam, ale jaka jest alternatywa? posadzić kogoś przed kompem i zadać mu zadanie? i czy firma nie musiałaby robić dokładnie tego czego wymaga nasz projekt by mieć pewność, że ktoś się sprawdzi? - Kawolanska 2016-09-23 17:21

Pozostało 580 znaków

2016-09-22 20:15

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Hej, mam pytanie potrzebuję stworzyć testy aby sprawdzić wiedzę Front-endowca na pierwszym spotkaniu kwalifikacyjnym. O co najlepiej pytać? Potrzebujemy mega mózgu, bo ambitny projekt!:) z góry dziękuję za pomoc! testuje ES6, React, GraphQL, CSS...

Jeśli to konkretny projekt, to czemu nie zapytasz seniora z projektu, do którego rekrutujesz (czy raczej: czemu nie poprosisz o przeprowadzenie rekrutacji)?


((0b10*0b11*(0b10**0b101-0b10)**0b10+0b110)**0b10+(100-1)**0b10+0x10-1).toString(0b10**0b101+0b100);
edytowany 1x, ostatnio: LukeJL, 2016-09-22 20:16
interesuje mnie test, taki badający poziom wiedzy IT i czy da się go miarodajnie stworzyć dla tego stanowiska, rekrutacja i selekcja to odrębna działka... - Kawolanska 2016-09-23 17:25

Pozostało 580 znaków

teoriama
2016-09-22 22:47
teoriama
0

Pewnie autor tematu tak naprawdę ma przed sobą rozmowę o pracę z wyżej wymienionymi pytaniami i chciałby się dowiedzieć jakie może otrzymać pytania...

Pozostało 580 znaków

2016-09-23 17:26

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Pierwszy raz rozmawiam w sieci z Państwem:) Bardzo dziękuję @Phestek, @Desu, @czysteskarpety, @Shalom, @kaczus, @LukeJL za pomoc i wskazówki, niestety wszystko się potwierdziło... miłego weekendu:) kawolanska

Pozostało 580 znaków

2016-09-23 18:13

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

2

interesuje mnie test, taki badający poziom wiedzy IT i czy da się go miarodajnie stworzyć dla tego stanowiska, rekrutacja i selekcja to odrębna działka... - Kawolanska

https://medium.com/javascript[...]-know-6fa6bdf5ad95#.vrl7i2vte


((0b10*0b11*(0b10**0b101-0b10)**0b10+0b110)**0b10+(100-1)**0b10+0x10-1).toString(0b10**0b101+0b100);
good one! dziękuję:) - Kawolanska 2016-09-27 12:53

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0