Nokia Academy

Odpowiedz Nowy wątek
Zimny Kot
2016-09-22 14:44
Zimny Kot
1

Cześć, wie ktoś może jak wygląda test do Nokia Academy? chodzi o to czy to są jakieś zadania czy test wyboru.

Pozostało 580 znaków

2020-09-15 18:04

Rejestracja: 2 tygodnie temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

Nie było mnie na spotkaniu inauguracyjnym, moglby ktoś strescic mi najważniejsze informacje?

Pokaż pozostałe 5 komentarzy
Mówili, żeby załatwić to dzisiaj, przyczyny nie podali bezpośrednio, konsekwencji nie złożenia nie podali w ogóle. - TheCeglaaa 2020-09-15 21:22
Dzięki za odpowiedź :) wiedzę ze dużo tam trzeba wypełniać ;) no ale jak trzeba dzisiaj to dzisiaj ;) - KMD 2020-09-15 21:22
Jak masz dobrze sformatowane (nie tak jak ja :C ) CV to większość samo wypełnia i tragedii nie ma :D - TheCeglaaa 2020-09-15 21:25
mi z kapelusza wyciągnęło jakąś europejską uczelnię, kierunek sztuka i rok ukończenia 1995, więc za bardzo bym temu autofill'owi nie ufał :) - emems 2020-09-15 22:55
Ufać można, ale kontrolować trzeba :D Ja przerabiałem swoje na angielskie i zapomniałem potem polską warstwę usunąć XD Więc zassał ją, mimo że była "ukryta" :P - TheCeglaaa 2020-09-16 11:46

Pozostało 580 znaków

2020-09-15 18:05

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 2 dni temu

0

nie moglem byc na inauguracji o 17 (testowanie, krk), moglby ktos prosze napisac co mniej wiecej bylo mowione ? przysla maila z jakas prezentacja jak ostatnio?

Pozostało 580 znaków

2020-09-15 23:11

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0

Probowal sie juz ktos logowac na MS Teams

Pokaż pozostałe 2 komentarze
A, dobrze wiedzieć, dzięki. U mnie dalej coś nie tak, "User account blah blah does not exist in tenant 'Nokia'", login via github też redirectuje na live.com i odrzuca. Później jeszcze coś pokombinuję i w razie czego wyślę emaila na wszelki wypadek. - emems 2020-09-16 07:41
U mnie też działa normalnie. - TheCeglaaa 2020-09-16 11:46
a jak wylaczysz kompa i uruchomisz to tez cie loguje z automatu?? - miroM1984 2020-09-16 11:57
Stare dobre 'bang your head against the wall until it magically starts working' zadziałało, po kilku rotacjach robienia świeżych profili w przeglądarce i czyszczenia cache/cookies mogę się dostać przez github oauth. Logowanie hasłem na konto do którego ten github jest podłączony wciąż wywala "User account '...' from identity provider 'live.com' does not exist in tenant 'Nokia' and cannot access the application", ale nie będę się z tym siłował, ważne że działa w jedną stronę. - emems 2020-09-16 16:09
miro - tak, automatycznie loguje - TheCeglaaa 2020-09-16 16:20

Pozostało 580 znaków

2020-09-17 08:03

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 10 godzin temu

0

Dostaliście mail z uaktualnionym harmonogramem?

Raczej z zaproszeniem na dzisiejszy wyklad o 16 30 - miroM1984 2020-09-17 09:39
A miał być uaktualniany? - TheCeglaaa 2020-09-17 11:32
jest na teamsie :P nie skapnąłem się - Przemysław Cichy 2020-09-17 12:39

Pozostało 580 znaków

2020-09-17 13:57

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 1 dzień temu

0

Trochę tego nie czaję. Wrocław i Kraków mają wykłady razem? Wczoraj na tym QA były chyba osoby z obu miast.

Pozostało 580 znaków

2020-09-17 14:11

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 5 godzin temu

0

C++
Czy ktoś wie, w jaki sposób będziemy teraz oceniani? Czy przewidziane są kolejne egzaminy? Jeśli tak, to kiedy? Czy zajęcia online, będą punktowane?

Mają być kolejne egzaminy(informacje mają być na Teams), a czy zajęcia będą punktowane nie mówili (myślę, że raczej nie). - MOS 2020-09-17 15:53
Egzaminy (są w harmonogramie na Teamsach) + coding dojo + speed recruitment - TheCeglaaa 2020-09-17 16:00

Pozostało 580 znaków

2020-09-17 15:31

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 23 godziny temu

0

Cześć. Jak się logujecie do teamsów? Mnie link na "Wykład z UT & TDD" wysyła w jakieś miejsce, gdzie jestem sam - Attendees (1). Może za wcześnie się loguję?

Czy właśnie wysłałeś wszystkim uczestnikom wiadomość z prośbą o pomoc? Dostałem maila od kogoś z identycznym problemem XD - TheCeglaaa 2020-09-17 16:03

Pozostało 580 znaków

2020-09-18 04:46

Rejestracja: 1 tydzień temu

Ostatnio: 5 godzin temu

3

C++
Czy ktoś z was miałby ochotę spotkać się w weekend, razem pouczyć i skonsultować zadania? Jeśli tak, podeślijcie maila. Do wszystkich zainteresowanym wyślę wiadomość grupową i ustalimy konkretny termin.

Pozostało 580 znaków

2020-09-19 11:24

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0

Szybkie pytanie do wczorajszego Projektu2 czy w tym zadaniu finalnym produktem maja byc konkretne klasy czy mocki?? Co mockować a co nie ?? w specyfikacji pisze ze mamy zaimplementowac 4 klasy wiec nie potrzebujemy uzywac mockow.

To zadanie jest dla nas, żebyśmy sobie przećwiczyli, zagadnienia z wykładu. Naszym celem nie jest napisanie tej gry tylko przygotowanie się do egzaminu. Jeśli nie będziesz używał mocków, to ich nie przećwiczysz. Nikt nie będzie przecież sprawdzał zeszytów. Finalnym produktem mają być zdobyte umiejętności. - Przemek S 2020-09-19 11:31
Masz napisać kompletne testy do gry której nie ma i nie będzie, ale masz założyć ze takowa gra będzie miała 4 klasy dostarczone później. I do tych klas (jakie tam sobie metody sobie wymyślisz) piszesz testy, też takie jakie uważasz że powinny być i zabezpieczyć przyszłe klasy gry. - Przemysław Cichy 2020-09-19 18:04

Pozostało 580 znaków

2020-09-19 20:39

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 10 godzin temu

5

Biorąc pod uwagę, że musicie używać 4programmers do komunikacji to wnioskuję, że zajebista komunikacja jest w tej Nokii.

Słabe wnioski ;) Rzekłbym że mamy aktualnie "all inclousive" jeśli chodzi o komunikację. Niektórzy po prostu nie chcą :D - Przemysław Cichy 2020-09-19 20:58

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0