Ile zarabiacie?

Odpowiedz Nowy wątek
zarobk
2014-05-05 12:09
zarobk
37

W związku z tym, że często pojawiają się pytania o zarobki to może po prostu ten kto ma chęć niech napisze ile zarabia. Dodam, że podobny wątek jest już na pewnym innym forum w kontekście także programistów i cieszy się tam olbrzymim powodzeniem, ale z tego co zauważyłem spora część osób podających tam zarobki podaje je w kontekście pracy za granicą. Schemat jest taki - podajemy:

wiek:
doświadczenie:
stanowisko:
zarobki brutto w pln:
miasto:

ja zaczynam:
wiek: 28 lat
doświadczenie: 4 lata
stanowisko: programista PHP
zarobki brutto w pln: 6000
miasto: Warszawa

chwalisz się czy żalisz? było już pewnie ze 6000 podobnych tematów że tak zażartuje. - 2014-05-05 17:45

Pozostało 580 znaków

2014-06-11 00:23

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

Lokalizacja: AM27C256

2

Czy wszystkie stawki są brutto? Taki Penis z kręgosłupem?


My life has a VALUE!
Penis wielką literą, spoko. - Endrju 2014-06-11 11:49
w sensie? nie mogę? - 2014-06-11 16:16

Pozostało 580 znaków

2014-06-11 00:51

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

1
kę napisał(a):

Czy wszystkie stawki są brutto? Taki Penis z kręgosłupem?

Albo ile konkretna osoba jest warta dla pracodawcy. Formy zatrudnienia mogą być różne i właściwie branża jest pod tym względem elastyczna, za to kwota brutto mówi o wartości pracy konkretnej osoby dla firmy.


"A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects." Robert Heinlein.
Trzeba pamiętać też o możliwości DG i pomniejszaniu dochodu, w takim przypadku ceny brutto nie są takie złe, bo można operować kosztami ... - serge 2014-06-11 07:39
Pytanie co rozumiesz jako brutto przy DG? Brutto na fakturze? Netto na fakturze? A co jeśli ktoś nie nalicza VATu? 23% to dość znaczna różnica. Dla mnie brutto na DG = netto na fakturze, bo od tego i tak jeszcze dochodowy odchodzi. - Krolik 2014-06-11 08:33

Pozostało 580 znaków

2014-06-11 01:37

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

wiek: 34
doświadczenie: 2 lata
"sztuczna inteligencja"
5-50 tys. netto zależnie od projektu

edytowany 1x, ostatnio: Jevin, 2014-06-11 01:55
W takiej sytuacji warto napisać po prostu średnią z roku. 50 tys. wygląda rewelacyjnie za projekt na miesiąc, ale już niekoniecznie za projekt przwidziany na pół roku lub rok. - Krolik 2014-06-11 09:14

Pozostało 580 znaków

DużaTajemnicaWiedzy_
2014-06-11 08:58
DużaTajemnicaWiedzy_
1

wiek: 47
doświadczenie: 3 lata
stanowisko: Programista HTML
zarobki brutto w pln: 680 zł / miesiąc
miasto: Worowice
rodzaj zatrudnienia: umowa zlecenie

will code for food? - Wibowit 2014-06-11 10:12
miałoby to sens przy 1/5 lub 1/4 etatu, względnie jeśli te zlecenie oznacza, że pracujesz jeden dzień w tygodniu - MarekR22 2014-06-12 21:41
"programista HTML" mówi samo za siebie. wyczuwam trolla tak w ogóle. - caer 2014-06-14 00:15

Pozostało 580 znaków

hard_worker
2014-06-11 10:07
hard_worker
0

Może niech każdy podaje rodzaj umowy i wynagrodznie netto, ponieważ większość podaje brutto, nie wymieniając rodzaju umowy. 5k brutto przy umowie o pracę, a umowie zlecenie to trochę różnica.

Pozostało 580 znaków

2014-06-11 10:53

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Sory za mały offtop ale czy w Poznaniu programiści nie pracują? Nie zauważyłem żadnego postu z tym miastem.

edytowany 1x, ostatnio: mto9, 2014-06-11 10:54
Może właśnie pracują, a nie marnują czasu na pisanie pierdół po forach? - datdata 2014-06-11 11:53

Pozostało 580 znaków

ądrzej
2014-06-11 20:20
ądrzej
0

wiek: 23
doświadczenie: w lipcu stuknie rok
stanowisko: programista php/js
zarobki: 2000 netto
miasto: toruń

Pozostało 580 znaków

Tarvi
2014-06-12 21:36
Tarvi
0

Moglibyscie dopisywac takze wyksztalcenie?
Jestem osoba ktora uczy sie od pół roku dzien w dzien programowania w php. "Znam" juz html/php/js/jquery/css i boje się że będzie cieżko znaleŹĆ prace dla juniora. Chciałbym kiedyś móc napisać "Znam" bez cudzysłowów :)

Jak będziesz umiał zrobić działającą aplikację. - somekind 2014-06-13 00:34

Pozostało 580 znaków

2014-06-15 16:08

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0
Darck napisał(a):

Jakby kogoś interesowały podobne dane dla Niemiec, to jest strona, gdzie ludzie wypełniają ankiety i można potem przeczytać informacje o konkretnych osobach, jak i wykresy średnich dla danego doświadczenia i regiony:
http://www.gehaltsvergleich.c[...]ler-Softwareentwicklerin.html

...
google translate powinien sobie radzić, ale w skrócie: Berufserfahrung to doświadczenie, Softwareentwicklerin to programista, Arbeitsstunden to ilość godzin - tu tygodniowo. Są to pensje brutto. Warto pamiętać, że w Niemczech płaca netto to około 60% płacy brutto (w Polsce 70%) oraz, że w Niemczech mają dużo więcej informatyków niż w Polsce i wielu pracuje w małych miasteczkach, gdzie te pieniądze mają podobną wartość jak w dużym Polskim mieście.

Więcej można przeczytać wybierając konkretny land, np.: http://www.gehaltsvergleich.c[...],bundesland,DE-BY,Bayern.html lub konkretne miasto: http://www.gehaltsvergleich.c[...]Landkreis%20M%C3%BCnchen.html

Tuz to bida w tych Niemczech. Ciekawe wtedy, ze w Polsce tak dobrze placa (patrzac na niemieckie zarobki)

edytowany 1x, ostatnio: lepper123, 2014-06-15 16:09

Pozostało 580 znaków

qaz
2014-06-20 18:32
qaz
0

Wiek: 23
Doświadczenie: <1 roku
Stanowisko: C++ Software Developer
Zarobki: 2550 netto (3/4 etatu)
Miasto: Łódź

Naprawdę tak mało C++'owców?

Możesz napisać, jakich technologii oprócz czystego C++ używasz w pracy? Jestem ciekaw bo chciałbym pracować w Łodzi na podobnym stanowisku - xxxmateusz00xxx 2014-06-21 12:24

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

21 użytkowników online, w tym zalogowanych: 2, gości: 2, botów: 17

Robot: Googlebot, MJ12bot (16x)

Użytkownik: afromarian, Przemyslaw122