JSON API - lokalizacja satelity

0

Cześć,
Uczę się technologii JS. Chcę zobaczyć w przeglądarce aktualną pozycję satelity.

Znalazłem przykładowy kod, który po zapisaniu w Notepad++ jako html a następnie otworzeniu za pomocą przeglądarki chrome nie wyświetla kooordynatów.

<!DOCTYPE html>
<html lang='eng'>
                  <head>
                                           <meta charset="UTF-8" />
                                           <meta name="viewport" content="width=\, initial-scale=1.0"
                                           <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge"> 
                                           <title>Fetch Joson from API lat lon </title>
                   </head>
                             <body>
       
                                                          <h1>Truck location<h1>
                                                          <p>latitude: <span id="latitude"></span><br />
                                                          longitude: <span id="longitude"></span></p>
                                                          
                                           <script>

                                           const api_url='https://api.wheretheiss.at/v1/satellites/25544'


                                           async function getlocation() {
                                                          const response = await fetch(api_url);
                                                          const data = await response.json();

                                                          const { latitude, longitude } = data;

                                                          document.Getelementbyid('lat').textContent =latitude;
                                                          document.Getelementbyid('lon').textContent =longitude;

                                           }
                                           getlocation();

                                           </script>
                             </body>
</html>

Czy kod ma błędy, co poporawić i na przysżłość co zrobić aby wyświetlać pozycję więcej niż 1 satelity w jednym oknie przeglądarki?

dziękuję za pomoc,
Łukasz

1

Zamiast

document.Getelementbyid('lat').textContent =latitude;
document.Getelementbyid('lon').textContent =longitude;

wpisz

document.getElementById('latitude').textContent =latitude;
document.getElementById('longitude').textContent =longitude;
0

Super, działa! Dziękuję :)

Gdybym chciał informacji o większej liczbie satelit, o różnym "const api_url", w tej samej karcie przeglądarki to jaką petlę zastosować?

0

Tak jak kolega wyżej napisał pętla to pętla, wybierz którą najwygodniej ci się używa. Problem taki że te api jest dosyć ubogie jeśli chodzi o liczbę satelit, ta którą wkleiłeś wyżej to jedyna satelita w tym api

0

<h1>Truck location<h1>
To kod dla jakiejś firmy przewozowej co idzie w ślad za samym Elonem i będzie na orbitę wysyłać ciężarówki?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1