Aplikacja z Angular2 sprzed kilku miesięcy nie działa.

0

Cześć, w kwietniu napisałem sobie prostą apkę typu TODO. Dzisiaj chciałem dalej pouczyć się Angulara2 i pobrałem sobie kod, wszedłem do głównego katalogi i wykonałem.

npm install
npm start
po odpaleniu przeglądarki ukazała mi się biała strona a w konsoli czerwono.

zone.js:2263 GET http://localhost:3000/systemjs-angular-loader.js 404 (Not Found)
scheduleTask @ zone.js:2263
ZoneDelegate.scheduleTask @ zone.js:410
Zone.scheduleTask @ zone.js:235
Zone.scheduleMacroTask @ zone.js:258
(anonymous) @ zone.js:2287
proto.(anonymous function) @ zone.js:1426
fetchTextFromURL @ system.src.js:1051
(anonymous) @ system.src.js:1778
ZoneAwarePromise @ zone.js:834
(anonymous) @ system.src.js:1777
(anonymous) @ system.src.js:2806
(anonymous) @ system.src.js:3384
(anonymous) @ system.src.js:3707
(anonymous) @ system.src.js:4099
(anonymous) @ system.src.js:4562
(anonymous) @ system.src.js:4831
(anonymous) @ system.src.js:407
ZoneDelegate.invoke @ zone.js:391
Zone.run @ zone.js:141
(anonymous) @ zone.js:818
ZoneDelegate.invokeTask @ zone.js:424
Zone.runTask @ zone.js:191
drainMicroTaskQueue @ zone.js:584
ZoneTask.invoke @ zone.js:490
(index):25 Error: (SystemJS) XHR error (404 Not Found) loading http://localhost:3000/systemjs-angular-loader.js
	Error: XHR error (404 Not Found) loading http://localhost:3000/systemjs-angular-loader.js
	    at XMLHttpRequest.wrapFn [as __zone_symbol___onreadystatechange] (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:1056:39)
	    at ZoneDelegate.invokeTask (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:424:31)
	    at Zone.runTask (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:191:47)
	    at XMLHttpRequest.ZoneTask.invoke (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:486:38)
	Error loading http://localhost:3000/systemjs-angular-loader.js
	Error loading http://localhost:3000/app/component/app.module.js as "./app/component/app.module" from http://localhost:3000/main.js
	    at XMLHttpRequest.wrapFn [as __zone_symbol___onreadystatechange] (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:1056:39)
	    at ZoneDelegate.invokeTask (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:424:31)
	    at Zone.runTask (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:191:47)
	    at XMLHttpRequest.ZoneTask.invoke (http://localhost:3000/node_modules/zone.js/dist/zone.js:486:38)
	Error loading http://localhost:3000/systemjs-angular-loader.js
	Error loading http://localhost:3000/app/component/app.module.js as "./app/component/app.module" from http://localhost:3000/main.js
(anonymous) @ (index):25
ZoneDelegate.invoke @ zone.js:391
Zone.run @ zone.js:141
(anonymous) @ zone.js:818
ZoneDelegate.invokeTask @ zone.js:424
Zone.runTask @ zone.js:191
drainMicroTaskQueue @ zone.js:584
ZoneTask.invoke @ zone.js:490

W kwietniu kod działał poprawnie, obecnie nie działa. Na temat frontu w Angularze 2 nie mam za dużej wiedzy bo na co dzień pracuje z Vaadinem.

0

Zaktualizuj noda

0
mr_jaro napisał(a):

Zaktualizuj noda

NodeJS instalowałem dwa dni temu.

0

no to w takim razie zbyt nowa wersja, wadliwa biblioteka, wadliwy kod :p szukaj.

0

Sprawdź listę paczek w package.json - bardzo możliwe, że niektóre zależności nie miały sprecyzowanej konkretnej wersji i po zainstalowaniu teraz najnowszych - coś przestało działać.

0

Problem rozwiązany. Pomocny okazał się poniższy wątek Angular 2 quickstart demo not works

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1