insert listy obiektów do bazy danych

0

Cześć,

Chcę zapisać 2 adresy do bazy danych w następujący sposób:

  public int[] saveAddressToDB(final List<Address> addressesFromForm) {
        List<Address> adressesList = addressesFromForm;
        for(Address add : adressesList){
            if (add.getIdEmployee() == null) {
                add.setIdEmployee(employeeRepository.getIdEmployeeKey());
            }
        }
        System.out.println(adressesList);

        final String INSERT_EMP_QUERY = "INSERT INTO Address (id_employee, type, street, street_nr, flat_nr, postal_code, city, country) VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?)";
        List<Object[]> empList = new ArrayList<Object[]>();
        for(Address addr : adressesList) {
            Object[] values = new Object[] {
                    addr.getIdEmployee(),
                    addr.getType(),
                    addr.getStreet(),
                    addr.getStreetNr(),
                    addr.getFlatNr(),
                    addr.getPostalCode(),
                    addr.getCity(),
                    addr.getCountry()
            };
            empList.add(values);
            System.out.println(values + "values");
        }

        return this.jdbcTemplate.batchUpdate(INSERT_EMP_QUERY, empList);
    }

Wrzuciłem 2 printy. W jednym jak i drugim przypadku listy są pełne. Pomimo tego po wykonaniu metody, adresy nie zapisują się w bazie danych, a konsola nie zwraca żadnego błędu.

1

Po co to jest?
List<Address> adressesList = addressesFromForm;

A pojedynczy insert przechodzi? Napisz test zamiast stosować dupa-debugging.

0
Charles_Ray napisał(a):

Po co to jest?
List<Address> adressesList = addressesFromForm;

A pojedynczy insert przechodzi? Napisz test zamiast stosować dupa-debugging.

Iteruję po liście aby dodać wcześniej utworzone w bazie i następnie zwrócone id pracownika
Pojedynczy insert też nie przechodzi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1