Monitorowanie połączenia z internetem

0

Hej.
Da się w jakiś sposób sprawdzić ile jest w danym momencie odbieranych/wysyłanych bajtów?

0

Hej. Da się.

0
Gjorni napisał(a):

Hej. Da się.

Czułem, że znajdzie się jakiś placek który napisze dokładnie to :P

Ktoś wie jak i chciałby się tym podzielić?

1

Jeżeli chcesz placku bardziej szczegółowej odpowiedzi, to zadaj placku bardziej szczegółowe pytanie.

0

Gdy się wciśnie ctrl+alt+delete i przejdzie w zakładkę Networking, to widać tam wykres reprezentujący historie ilości wysłanych/odebranych bajtów (i innych pierdół jeśli się je ustawi) na sekundę (lub kilka sekund jeśli się tak ustawi).
Zależy mi na tym, żeby mieć podobną możliwość odczytywania wysłanych/odebranych bajtów na sekundę.

Edit:
Coś w stylu metody getBytesReceived() która zwracałaby wynik ile bajtów pobrałem od czasu włączenia komputera.
Jak już się jest w tej zakładce Networking, można wcisnąć "Options" a potem "Show Cumulative Data" (analogicznie w polskiej wersji).
Po tym zabiegu widać będzie ile danych zostało pobranych/wysłanych od włączenia komputera. Czyli ta informacja gdzieś istnieje, i wierze, że jest ona możliwa do pobrania bezpośrednio z Javy. Ktoś wie jak pobrać tą informacje?

Będę wdzięczny za pomoc.

1

Wpisz w google hasło "java sniffer" znajdziesz czego szukasz ja się nigdy nie bawiłem w takie rzeczy :P

0
Miły Adolf napisał(a):

Wpisz w google hasło "java sniffer" znajdziesz czego szukasz ja się nigdy nie bawiłem w takie rzeczy :P

Eh, naprawdę trzeba pobierać zewnętrzną bibliotekę, żeby mieć dostęp do jednej głupiej wartości (ilość odebranych danych)?
Wcale mi się to nie podoba ale wygląda na to, że to jedyne rozwiązanie. Dzięki :p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1