[BASH] Python Shell nie chce się automatycznie wyłączyć

0

Witam!
Zrobiłem sobie krótki program w Pythonie, który automatycznie uruchamia Total Commandera i chcę, aby był uruchamiany na starcie systemu poprzez plik .bat.
Ogólnie napisałem 2 wersje i w każdej występuje ten problem:

start "" python C:\ścieżka\do\pliku\totalcmd.py
exit
cmd /c start "" python  C:\ścieżka\do\pliku\totalcmd.py

Program się uruchamia, aczkolwiek cały czas "wisi" Python Shell i trzeba ręcznie wyłączać.
Oczywiście poradziłem sobie z tym problemem po prostu robiąc coś takiego:

cmd /c start C:\totalcmd\TOTALCMD.exe

Lecz chciałbym wiedzieć na przyszłość, jak poradzić sobie z takim problemem.
Szukałem już rozwiązania na StackOverflow, aczkolwiek dotyczyły tylko "zabijania" cmd.
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam!

1

sys.exit() w tym pythonowym programie masz?

0

Nie pomyślałem akurat o dodaniu tego. Teraz to okienko się wyłączą automatycznie.
Dziękuje bardzo za pomoc! :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1