Spis klas Django, spis/opis modułów itp.

0

siemacie
krótko mówiąc, szukam takiego spisu klas/metod, modułów i funkcji itp. dla Django 1.6. Chodzi mi o cos podobnego do np. API Javy:
http://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/
albo dla PyQt4
http://pyqt.sourceforge.net/Docs/PyQt4/modules.html

Istnieje coś takiego?

edit
ogólnie celem jest, jak np znalazlem w internecie jakis tutorial do czegoś związanego z django i jest tam wywołanie przykładowo:

from django.contrib import admin
admin.site.register(Model, ModelAdmin)

I dowiedzieć się np. skąd jest pole "site" albo metoda "register", jaki obiekt to zwraca itd. Może macie jakiś lepszy pomysł niż API :P?

0

no tak @Shalom to znalazłem, ale nie wygląda to tak jak pokazałem na przykładach. To raczej mały-tutorial, niż sam spis klas tak jak w wypadku np. PyQt

0

Django nie posiada typowego indeksu klas, ale jak ja potrzebuję poznać dokładne działanie czegoś w django, to patrzę bezpośrednio w source na githubie.

0

Jak na moje to to jest opis klas.

0
winerfresh napisał(a):

Jak na moje to to jest opis klas.

Contrib to tylko jedna z paczek django.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1