Wątek przeniesiony 2021-03-03 09:11 z Hardware/Software przez cerrato.

poszukuję bezdotykowej klawiatury

0

Może być coś głosowego - mówię a edytor to zapisuje, np.:

inline typ sum(typ A[], n)
{
  typ s = 0; 
  for(int = i=0; i < n; i++) s += A[i];
  return s;
}

ja wtedy mówię: 'posumuj elementy z tablicy A';

no i wtedy ma być wygenerować ten kod, lub coś równoważnego.

1

Szukasz klawiatury bezdotykowej z wbudowaną inteligencją. Ty jej mówisz o problemie, a ona go za Ciebie rozwiązuje, tak? Przykro mi, nie ma czegoś takiego. Za to możesz zrobić sobie szybko i łatwo snippet w vs

7

Jest coś takiego jak https://www.codota.com/ ale obawiam się ze taki tool o jaki pytasz to musisz zrobić samemu. Ale dla takiego geniusza to pewnie jeden weekend roboty :)

0

Mówię tak:
narysuj mi dane z tabeli A w formie polar.

i on ma to wyprodukować: 100 linii kodu, + biblioteki, itd.

5

E to slabo, ja bym chciał klawiature do której powiem: chce aplikacje wartą milion ojro, i ona mi wygeneruje. A Ty tylko jakąś tabelkę? Pfff.

0

Dawno powinno takie coś powstać: przecież to banał!

rozpoznajemy zaledwie ze 100, czy 1000, słówek kluczowych,
a ponieważ standardowe algorytmy są od lat znane,
więc po cholerę się z tym męczyć systematycznie i dookoła?

1

@kwalifika: Masz coś do MFCC i ukrytych modeli Markova: http://www.cp.jku.at/people/schedl/Research/Development/CoMIRVA/webpage/CoMIRVA.html. Taka biblioteczka pozwala na użycie do rozpoznawania mowy. To tylko jedna z możliwości.

4

Ja trochę nie bardzo rozumiem twój problem. Po co chcesz generować kod sumowania skoro masz bibliotekę z funkcja sum? o_O Analogicznie narysuj mi dane z tabeli A w formie polar. -> z jakimś matplotlibem to jest jakieś plt.plot(data,'polar'). Przecież nikt takiego kodu nie klepie od zera za każdym razem.
Gdybyś umiał napisać chociaż jedną linijkę kodu to moze byś o tym wiedział...

edit: niech mnie ktoś pingnie jak już będzie czas przenieść do perełek.

3

@kwalifika: a taki głosowy asystent, który wyszuka odpowiednie biblioteki dałby radę? Oczywiście bez gwarancji, że biblioteki będą szybsze, niż gdybyś sam je napisał i podpiął tam swój direkt-pipa-engine oczywiście:

zaawansowana klawiatura bezdotykowa z funkcją wyszukiwania

9
kwalifika napisał(a):

Dawno powinno takie coś powstać: przecież to banał!

To weź i zrób.

2

Klawiatura to zestaw klawiszy umieszczony w jakimś urządzeniu albo przyrządzie. Jeśli ktoś chce mówić do zestawu klawiszy, to znaczy, że prawdopodobnie jest ciężko i nieuleczalnie chory.

5

Brzmi jakbyś szukał zaawansowanej SI...
Jak np. "komputer" z tego filmiku:

2

0

Po co w ogóle mówić. Może wystarczy pomyśleć: https://openbci.com/

2
UglyMan napisał(a):

Po co w ogóle mówić. Może wystarczy pomyśleć: https://openbci.com/

Widocznie OP jest świadom swoich ograniczeń, więc z góry odrzucił rozwiązania, które nie zadziałają w jego przypadku.

0

GPT-3 jest taką niby magiczną klawiaturą:

Działa dobrze na prezentacjach, ale poza tym jest chyba mało użyteczne.

0

Dajecie słabe przykłady.
Przypomnijcie sobie Star Treka:
podchodzi gość do komputera i mówi! : halo, komputer!

i co? nic się nie dzieje... bo to było w latach 80-tych!

tam był taki jełop zacofany... i mówi: proszę użyć klawiatury.

na co tamten odpowiada: ojej, ale macie oryginalne metody (czyt. starożytne)! hqahaha!

A teraz inny przykład - współczesny:

mówimy do smartfona: włącz się.

i co się dzieje?

Wtedy smartfon odpowiada: nie potrafię się wyłączyć - poszukaj przycisku na obudowie i zrób to ręcznie... błahaha!
Przecież to są kpiny!

4

A co na to Twój lekarz rodzinny?

3
kwalifika napisał(a):

Dajecie słabe przykłady.

Przypomnijcie sobie Star Treka [...]

Czemu w takim razie nie zaciągniesz się na pokład USS Enterprise? Wszyscy byliby zadowoleni :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1