Pasy podczas oglądania filmów na Yutubie.

Odpowiedz Nowy wątek
2020-08-01 17:36

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Witam.
Od jakiegoś czasu podczas oglądania niektórych filmów na YT wyświetlają się migoczące pasy i to nie zależnie na której przeglądarce oglądam.Jedyną przeglądarką która nie ma takiego efektu jest Internet Explorer. Co może być przyczyną takiego wyświetlania filmów Posiadam 2 karty graficznej i problem pojawia się tylko na jednej z nich. Dodam jeszcze tylko ,że gdy ściągnę taki film pasów nie ma nawet gdy obraz jest wyświetlany czy to z jednej grafiki czy drugiej ? Do rzeczy które już zrobiłem należą przeinstalowanie przeglądarki Opera, przeistalwanie flasha oraz sterowników karty graficznej.

  • 3.png (1.01 MB) - ściągnięć: 40
  • 2.PNG (0.66 MB) - ściągnięć: 31
  • 1.PNG (0.42 MB) - ściągnięć: 31

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 18:50

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

flasha się nie używa, przeglądarki używają obecnie html5 używając własnych kodeków audio-video lub wykorzystując systemowe/sprzętowe. Problem u ciebie jest albo z jakimiś kodekami które niepotrzebnie doinstalowałeś albo sterowniki grafiki. Ewentualnie twoja karta jest uszkodzona i sprzętowe dekodowanie nie działa poprawnie.


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 19:17

Rejestracja: 11 miesięcy temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

Zależy jakie pasy, najlepiej pokaż. Może vsync nie działa

Do załączników dodał trzy zrzuty ekranu – sprawdź. - furious programming 2020-08-01 19:40
Fakt. Więc to nie to. - Meini 2020-08-01 20:07

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 20:04

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Ok przeszukam system jeśli chodzi o kodeki i dam znać a co do grafiki to by wynikało że internet explorer nie wykorzystuje grafiki lub sprzętowego dekodowania na tyle aby coś takiego się pojawiało ??

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 20:10

Rejestracja: 11 miesięcy temu

Ostatnio: 11 godzin temu

1

Brak albo nie sprzętowego dekodowania nie wpływa na obraz, tylko na to czy to karta dekoduje, czy procesor. Aczkolwiek, jeśli masz dekodowanie sprzętowe i błędnie działający sterownik albo uszkodzoną kartę graficzną, to może być taki objaw. Na cpu w zasadzie zawsze będzie ok, jeśli tylko wystarczy mu mocy, żeby to płynnie działało

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 21:41

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

Jeśli testowałeś na firefoxe i miałeś te paski to możesz spróbować wyłączyć akceleracje sprzętową. ff bedzie wyglądał gorzej ale może paski znikną.


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 21:41

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Kodeków nie znalazłem. Na szczęście nie pojawia się nic takiego w grach.Sprawdzę jeszcze w trybie awaryjnym. Odnośnie tego dekodowania sprzętowego to jak mam sprawdzić czy jest włączone lub nie ?

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 21:46

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Najlepsze jest to w tym wszystkim że nie ma tych pasów w trybie awaryjnym.

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 21:47

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

Napisałem wyżej jak wyłączyć to w ff. Natomiast fajnie by było jakbyś podał jakie masz dokładnie grafiki i jakie stery zainstalowane.


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2020-08-01 21:50

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Działająca to gtx 660 a nie działająca to gtx 1060 6GB a wersja sterowników to 451.67-desktop-win10-64bit-international-whq.

Pozostało 580 znaków

KHX
2020-08-01 21:56
KHX

Rejestracja: 5 miesięcy temu

Ostatnio: 7 godzin temu

Lokalizacja: Odludzie

1

Zrób aktualizacje sterowników, karta nowa, czy używana? Działo się tak wcześniej? Grzebałeś coś przy ustawieniach, czy karcie? Bo to może mieć znaczenie.


Sic Parvis Magna

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0