(D7)Jak pobrać czas z serwera

0

Jak można za pomocą pakietu indy w delphi 7 napisać program żeby pobierał czas z serwera np onetu albo wp. Wiem że trzeba użyć IdHTTP1, edit i przyciski

0
{Użyj komponentu INDY IdTime. Na formę wrzuć następujące komponenty:

 4 komponenty TEdit, 1 TButton, 1 TidTime (zakładka Indy clients)

 Wszystkie Edity (oprócz tego gdzie będziemy podawać adres hosta mogą mieć
 właściwość ReadOnly na true Kod umieszamy w zdarzeniu OnClick naszego buttona:}

IdTime1.Host :=EdtHost.Text; //przypisujemy adres serwera czasu
EdtData.Text:= DateToStr(IdTime1.DateTime); //pobieramy do edita datę
EdtCzas.Text:=TimeToStr(IdTime1.DateTime); //do drugiego pobieramy godzinę
EdtDelay.Text:=IntToStr(IdTime1.RoundTripDelay); //tu pobieramy opoznienie
0

Dzieki, tylko chcialbym żeby godzine minute i sekunde wyświetlał w jednym labelu

0
wafcio napisał(a)

Dzieki, tylko chcialbym żeby godzine minute i sekunde wyświetlał w jednym labelu

chyba sobie jaja robisz :[ pomyśl sam trochę!!!

0

Kiedys pisałem post z serwerami polskimi i ze świata i nie mogę go teraz znaleźć.
Jest mi potrzebny spis serwerów, aby pobrać datę. Czy ktoś posiada jakiś spis? Dzięki. [browar]

0
RedbaK napisał(a)

Kiedys pisałem post z serwerami polskimi i ze świata i nie mogę go teraz znaleźć.
Jest mi potrzebny spis serwerów, aby pobrać datę. Czy ktoś posiada jakiś spis? Dzięki. [browar]

nie no... brak mi slow... a mowia, ze to ja jestem leniwy...
idz do wyroczni ona wie wszystko!:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Time+server&lr=
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=list+Time+servers&lr=

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1