Jak wyłączyć monitor ?

0

Witam !
Mam pewien problem - pisze program, w którym muszę wyłączyć monitor. Poniższy kod działa jednakże podczas jakiej kolwiek akcji użytkownika (ruch myszy, kliknięcie, wciśnięcie klawisza na klawiaturze) z powrotem się włącza...

SendMessage(Application.Handle,wm_SysCommand,SC_MonitorPower,1);

czy jest możliwość, żeby tak się nie działo ?

Pozdrawiam, Format

0
Format napisał(a)

z powrotem się włącza...

SendMessage(Application.Handle,wm_SysCommand,SC_MonitorPower,1);

czy jest możliwość, żeby tak się nie działo ?

nie.

0

zresztą, jak byś potem mógł cokolwiek zrobić na komputerze, skoro monitora nie dało by się włączyć?

0

Spróbuj najpierw wyłączyć klawiaturę i myszkę (jest w faq)...

// [browar] - Ł

0
Format napisał(a)

Witam !
Mam pewien problem - pisze program, w którym muszę wyłączyć monitor. Poniższy kod działa jednakże podczas jakiej kolwiek akcji użytkownika (ruch myszy, kliknięcie, wciśnięcie klawisza na klawiaturze) z powrotem się włącza...

SendMessage(Application.Handle,wm_SysCommand,SC_MonitorPower,1);

czy jest możliwość, żeby tak się nie działo ?

Pozdrawiam, Format

ta jedyneczka = stan oczekiwania :) wklep 2 :) czyli

SendMessage(Application.Handle, WM_SYSCOMMAND, SC_MONITORPOWER,  2);
0

ja to kiedys zrobilem tak:
Timer, Interwal=1ms. i dopiero tam SendMessage....

0

zresztą, jak byś potem mógł cokolwiek zrobić na komputerze, skoro monitora nie dało by się włączyć?
Wszystko jest obsługiwane klawiaturą, pilotem lub rolką na słuchawkach.

Spróbuj najpierw wyłączyć klawiaturę i myszkę (jest w faq)...
W takim razie do czego taki program miał by służyć ?

ta jedyneczka = stan oczekiwania wklep 2
och zły kod skopiowałem ale tak czy siak monitor się włącza

ja to kiedys zrobilem tak:
Timer, Interwal=1ms. i dopiero tam SendMessage....
Strasznie obciąża procesor (nawet przy większych intervalach) poza tym monitor można tak rozwalić sobie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1