Własna przeglądarka internetowa

0

cze jak zrobić własną przeglądarke internetową w delphi 7 persional(jeśli się da prosze o pomoc
z góry dziex
pozdrawiam
dzikimisiu

0

Poczytaj o TWebBrowser.

0

niechce n Webbrowser:P ;P :P :] :/ :d [green] :>

0

jak nie wiesz jak to przeczytaj parę kursów Delphi, potem się ucz, ucz, ucz, poczytaj o wszystkich standardach i wtedy napisz przeglądarkę - to nie jest napisanie edytora textu na richedicie ale poważna sprawa już

0

mysle ze w demosach jest jakis przyklad <ort>wykozystania </ort>TWebBrowsera wiec nie powinno byc problemu. sytuacja bedzie sie miala nieco w innym swietle jak bedziesz chcial napisac przegladarke internetowa bez <ort>wykozystania </ort>tego komponentu ;)

  • http:*so.pwn.pl/slowo.php?co=korzysta%E6 !!! - Q
0

[email protected] chce napisac własną przegladarke, wiec chyba TWebBrowser odpada :)

0
a_s_f napisał(a)

[email protected] chce napisac własną przegladarke, wiec chyba TWebBrowser odpada :)

to niech pisze :) W zasadzie nic trudnego - juz od 3 miesiecy sie mecze nad wlasnym wysiwyg i na razie potrafi wyswietlic obrazek, tekst, linka i tabele... oczywiscie bez styli - interpretacja css odpada... Niestety,poza wyswietlaniem i graficzna zmiana rozmiarow obiektow - to na razie wszystko :/
Wiec radze ci sie dobrze zastanowic dzikimisiu
BTW. czarownik: nie ma demek WebBrowsera przy delphi, przeciez Wb trzeba se samemu zainstalowac

0

migajek: no tak zapomnialem... sorki :| ale dam glowe ze kiedys bawilem sie jakims zrodlem. w takim razie musi byc ono tutaj - na 4p.

0
migajek napisał(a)

BTW. czarownik: nie ma demek WebBrowsera przy delphi, przeciez Wb trzeba se samemu zainstalowac

pozwolą panowie że się wtrące :]
{DELPHI7}\Demos\CoolStuf\ to co to niby jest ? :) (chyba ze nie macie tego w swoich demosach ^^

0
abc napisał(a)

pozwolą panowie że się wtrące :]
{DELPHI7}\Demos\CoolStuf\ to co to niby jest ? :) (chyba ze nie macie tego w swoich demosach ^^

no fakt... jest... :) w delphi6 tez. wiec jednak sie nie mylilem - dawno bo dawno ale cos w glowie zostalo :> tutaj pasowaloby wrecz stwierdzenie: a nie mowilem... :D

0
czarownik napisał(a)
abc napisał(a)

pozwolą panowie że się wtrące :]
{DELPHI7}\Demos\CoolStuf\ to co to niby jest ? :) (chyba ze nie macie tego w swoich demosach ^^

no fakt... jest... :) w delphi6 tez. wiec jednak sie nie mylilem - dawno bo dawno ale cos w glowie zostalo :> tutaj pasowaloby wrecz stwierdzenie: a nie mowilem... :D

A ja sie nie zgodze... w Delphi7PE nie ma nawet CoolStuf ani nic na Cool :/ :P
Dla tych ktorzy czuja sie zawiedzeni ze nie maja tego przykladu, polecam:
http://4programmers.net/article.php?id=467
http://4programmers.net/article.php?id=192

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1