przechować dźwięk!?

0

Yo @LL [browar]

Pytanie brzmi: Jest jakaś klasa czy zmienna w delphi która przechowa dźwięk, naprzykład obrazki możemy trzymać w Timage.

Możliwe że gadam bez sensu, jak tak to mnie poprawcie i odpowiedzcie na to mniej jasne pytanie.

0

w życiu o takim typie danych nie słyszałem, niestety...
a obrazków nie trzymamy w TImage bo to komponent, a w TBitmap, TJPEGImage lub TIcon.

0

Jesli zainstalujesz pakiet komponentów DelphiX jest tam komponent DXWaveList oraz DXWave i tam możesz umieszczać pliki dzwiękowe które po kompilacji znajdą się w programie..............

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0