Instalacja komponentów JVCL (oraz innych) w Delphi 10.3

0

Link
https://sourceforge.net/projects/jvcl/

  1. Czy komuś udało się zainstalować ten pakiet komponentów w najnowszym Delphi 10.3?
    Po odpaleniu** install.bat** z katalogu jvcl pojawia się normalnie instalator. Problem jest taki że wykrywa mi tylko moje stare cały czas zainstalowane Delphi 7.0.

setup.jpg

  1. Może mi ktoś wytłumaczyć jak w ogóle instaluje się komponenty w tym nowym delphi? W przypadku Delphi 7 wystarczy kliknąć na wybranym pliku .dpk , potem **compile **, **install ** i wsio (ewentualnie trzeba jeszcze ręcznie dodać ścieżki do plików źródłowych).

przykład

package.png

0

Jeszcze nie instalowałem 10.3 ze względu na brak kompatybilności wszystkich moich pakietów ale

  1. nie ma JEDI w GetIt?
  2. Na stronie projektu najnowsza wersja to 3.49. Czemu instalujesz 3.37?
    Nawet w wersji 3.49 package są opisane dla wersji 23 czyli Xe2. Najprościej będzie chyba przez GetIt.
0

Prawdopodobnie najnowsza 3.50 wersja jest tutaj
http://jcl.sourceforge.net/daily/
http://jvcl.sourceforge.net/daily/
Nie mam jeszcze zainstalowanego Rio ale na Tokyo wykrywa bez problemu.

0
kAzek napisał(a):

Prawdopodobnie najnowsza 3.50 wersja jest tutaj
http://jcl.sourceforge.net/daily/
http://jvcl.sourceforge.net/daily/
Nie mam jeszcze zainstalowanego Rio ale na Tokyo wykrywa bez problemu.

Ok pobrałem najnowsze wersje jcl i jvcl z twoich linków.
Odpalam Install.bat z katalogu jcl i mam coś takiego

Kompilacja idze...
title
Potem pojawia się...
title
Nadal mam tylko Delphi7.

W ścieżkach mam poprawnie dodane dla Delphi 10.3
title

Ps. Install.txt nie ma nic na temat 10.3

JEDI Code Library v 2.7 Installation

Supported development tools versions:

  • Delphi 10.2 (Win32 and Win64) and C++Builder 10.2 (Win32 and Win64)
  • Delphi 10.1 (Win32 and Win64) and C++Builder 10.1 (Win32 and Win64)
  • Delphi 10 (Win32 and Win64) and C++Builder 10 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE8 (Win32 and Win64) and C++Builder XE8 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE7 (Win32 and Win64) and C++Builder XE7 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE6 (Win32 and Win64) and C++Builder XE6 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE5 (Win32 and Win64) and C++Builder XE5 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE4 (Win32 and Win64) and C++Builder XE4 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE3 (Win32 and Win64) and C++Builder XE3 (Win32 and Win64)
  • Delphi XE2 and C++Builder XE2;
  • Delphi XE and C++Builder XE;
  • Delphi 2010 and C++Builder 2010;
  • Delphi 2009 and C++Builder 2009;
  • CodeGear RAD Studio 2007 (also known as Delphi 2007 for Win32, C++Builder 2007);
  • Borland Developer Studio 2006 (also known as Delphi 2006, C++Builder 2006);
  • Borland Delphi 2005;
  • Borland Delphi 7;
  • Borland Delphi 6 Update Pack #2 (including Personal Edition);
  • Borland C++ Builder 6;
  • FreePascal 2.2.
0

Faktycznie zauważyłem że wersja daily od JCL jest z 29 kwietnia ale to poniżej powinno obsługiwać najnowszą wersję a przynajmniej tak piszą.
https://github.com/project-jedi/jcl
https://github.com/project-jedi/jvcl

0

Jedyna słuszna metoda to instalowanie z github-a !
Wersja na SF raczej tylko sieje zament i tylko powoduje straty czasu u osób które próbują to instalować

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1