WebBrowser i pobranie HTML w Delphi Berlin 10.1

0

Witam.
Mam zagwozdkę z nowym Delphi.
Mianowicie dawniej działałem na Delphi 7 i było fajnie dopóki nie musiałem się przesiąść na Delphi Berlin 10.1
Mam problem z komponentem TWebBrowser.
Potrzebuję wyciągnąć kod HTML strony.
Kod:

 function GetHtml(WebBrowser : TWebBrowser) : String;
begin
Result:=WebBrowser.OleObject.Document.documentElement.innerHTML;
end;

nie funkcjonuje ponieważ nie ma identyfikatora OleObject.
Ogólnie to wymieszane i poplątane są funkcje i nie można zaadoptować niektórych rozwiązań z Delphi 7.

WebBrowser.Document też nie funkcjonuje.

Jak macie jakieś rozwiązanie to poratujcie.

Druga sprawa to czy dało by się wyciągnąć obrazki z tego WebBrowser'a z zapytania JavaScript ?

0

Tak jak napisałem wcześniej:

 LPersistStreamInit := WebBrowser.Document as IPersistStreamInit;

WebBrowser.Document w Delphi Berlin 10.1 nie działa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1