Wasze delphi

Odpowiedz Nowy wątek
2009-12-22 10:32

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Tak mnie naszło, aby oderwać się od klepania kodu - jak wygląda Wasze Delphi? Co macie niestandardowego?
Ja pracuję na D7 (ach ten kryzys :p ). Z rzeczy niestandardowych - Castalia, GExpert, CnWizards, CompBAR

Wygląda to tak

Główne okno
user image

Paleta komponentów
user image

Forma
user image


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

mariuszbula
2009-12-22 11:04
mariuszbula
0

Używam kolorystyki jak w TP ;)

Pozostało 580 znaków

stg
2009-12-22 11:51
stg

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

U mnie: Delphi 5 + DelphiSpeedUp + KOL&MCK, usunięte wszystkie rzeczy których nie używam i nie zamierzam używać typu: Midas, Corba, BDE itp.


Pozostało 580 znaków

2009-12-22 12:03

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Misiek, co to za zielone znaczniki z prawej strony głównego okna?


464

Pozostało 580 znaków

2009-12-22 12:14

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

jeśli chodzi CI o te trójkąciki to pokazują one, gdzie w kodzie są bookmarki - zwróć uwagę na zielony prostokąt z 1 po lewej stronie okna edytora kodu


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2009-12-22 12:19

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

no, całkiem fajne. Który dodatek/plugin to zawiera?


464

Pozostało 580 znaków

2009-12-22 12:44

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

chyba cnPack, ale pewny nie jestem
BTW z niewizualnych mam jeszcze
FastCode Libraries
FastMove
FastObj
FastMM
RtlVclOptimize
DelphiSpeedUp


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

stg
2009-12-22 13:41
stg

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Misiekd, w przeszłości też korzystałem z unitu RtlVclOptimize, ale w moim przypadku obecnie jest zbędne. A nie jest czasem tak że DelphiSpeedUp zawiera już w sobie FastCode?


Pozostało 580 znaków

2009-12-22 14:10

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
stg napisał(a)

Misiekd, w przeszłości też korzystałem z unitu RtlVclOptimize, ale w moim przypadku obecnie jest zbędne. A nie jest czasem tak że DelphiSpeedUp zawiera już w sobie FastCode?

ze strony DelphiSpeedUp

Important information: All these optimizations do not affect the compiled projects in any way
ja przez to rozumiem, że DelphiSpeedUp używa FastCode do szybszego ładowania i wykonywania kodu komponentów podczas projektowania app, natomiast kompilacja jest już bez FastCode. Być może się mylę.


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Opi
2009-12-22 14:21
Opi

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

W jaki sposób zainstalować to DelphiSpeedUp ?

Ciągle mu brakuje jakichś bibliotek RTL/VCL

Pozostało 580 znaków

2009-12-22 14:23

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

eee ja ściągnąłem, rozpakowałem, uruchomiłęm InstallDelphiSpeedUp7.exe, kliknąłem Install i wsio


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0