instalacja CMS'a coyote

0

Nie wiedziałem gdzie to napisać, więc dałem tu...
Podczas instalacji na localhoscie coyote-0-9-2-stable (wersja stabilna 0.9.2)

Wywaliło parę komunikatów

PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\common.php on line 150: Undefined index: UNAVAILABLE
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 174: array_pop(): The argument should be an array
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 174: array_pop(): The argument should be an array
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 174: array_pop(): The argument should be an array
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 178: Undefined variable: news_time
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 178: array_multisort(): Argument #1 is expected to be an array or a sort flag
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 183: Invalid argument supplied for foreach()
PHP Notice in file c:\usr\krasnal\www\4p\index.php on line 368: Undefined index: user_level

Jak to poprawić?

I mam jeszcze jedno pytanko skąd można pobrać aktualną wersje Coyote 0.9.3-pre3 ?
Bo coś znaleźć nie mogłem....

0

Nową wersję pobierzesz bezpośredni z cvs.

Co do komunikatów - w configu ustaw DEBUG na False.

0

Dziękuję za odpowiedz

A mógłbym uprzejmie prosić o dokładny link download?
Bo zalazłem tylko to http://cvs.4programmers.net/cgi-bin/cvsweb/coyote/

Sorki troszkę się nie orientuje w tym

0

Na dole masz Download in tar ball or zip

0

jak zainstaluje cmsa to co trzeba zrobić żeby dobrze chodziły linki?
np. link do artykułów Delphi jest taki http://127.0.0.1/~4p/Delphi/Artykuły
a w skrypcie nie ma w ogóle folderu delphi w tym miejscu więc nigdzie mnie nie przeniesie...

w ogóle całe menu "Katalog" nie chce działać rozumiem że nie ma w bazie artykułów z 4p ale chciałbym żeby to działało normalnie jak 4p tyle że bez artów

0

Musisz mieć zainstalowany moduł mod_rewrite. Możesz też tak jeździć: text.php?subject=Delphi/Artykuły :)

0

Zainstalowany moduł mod_rewrite?
Poczytałem troszkę w Internecie na temat mod_rewrite i już wiem, do czego służy
Ale czy trzeba to instalować? Jak ma się podstawową wersje krasnala (serwer)?
Czy masz na myśli o skonfigurowanie?

0

w pliku konfiguracyjnym http.conf serera apache musisz miec "odkomentowane" linijki

LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so

AddModule mod_rewrite.c

generalnie wszystko jest na google..

0
Kooba napisał(a)

AddModule mod_rewrite.c

dyrektywa usunięta w Apache'u 2.0.11

//edit:
Tez mam z tym (postawieniem Coyote'a) troche problemow - stoi tylko jest problem z (chyba) mod_rewrite. Coś nie za bardzo działa, jeszcze nie wiem w czym rzecz, bo np. homepage na localu mi ładnie działa. Nie zagłębiałem się w to jeszcze, ale przy okazji tematu dorzucę screeny, moze kto ma juz gotowe rozwiązanie.

dla forum otrzymuję coś takiego:
user image

dla artów:
user image

z góry dzięki za pomysły ;)

WAMP 1.6.0 => PHP 5.1.1 + Apache 2.0.55 + MySQL 5.0.17</image>

0

Drugi screen: dodaj pole article_id do odpowiedniej tabeli. (INT)

Pierwszy screen: Wina MySQL 5. Ma lekki problem z JOIN-ami.

0
nav napisał(a)

Drugi screen: dodaj pole article_id do odpowiedniej tabeli. (INT)

sprawdzałem to już. Pole jest w odpowiedniej tabeli ( coyote_article ), ale to nie oto chodzi, bo jak w zapytaniu zmienie article_id na np. article_counter to pokazuje do samo tylko dla article_couter :/

nav napisał(a)

Pierwszy screen: Wina MySQL 5. Ma lekki problem z JOIN-ami.

Jak można to załatwić?

0

Ściągnąć MySQL 4.1 (http://dev.mysql.com/downloads/mysql/4.1.html) i zrobić na niego downgrade (przeciwieństwo upgrade :P) z "piątki".

Ja tak zrobiłem i Coyote w końcu mi śmiga. Mam problemy z phpMyAdmin (nie chce się logować) ale bazę stworzyłem mysqladmin-em :)

0

Jak zainstalowałem Apache 2 to mi się chyba kodowanie rozwaliło, ale czort z tym

Najlepszy cyrk to mam z mod_rewrite zrobiłem według tego topic?a i dalej jest to samo ;/
http://www.forum.webserv.pl/viewtopic.php?t=1732

Próbowałem to zrobić na krasnalu nie w WebServie, ale to chyba jest bez różnicy...

0

Nie musisz miec mod_rewrite aby korzystać z kojota. W bazie ustaw w tabeli config text_path czy cos takiego na text.php/

0

mod_rewrite jest bardzo przydatny więc opłaca się pogrzebać w ustawieniach aby go uruchomić.

A co do rozwalonego kodowania to zedytuj plik Apache2\conf\httpd.conf i któraś z pierwszych linijek brzmi AddDefaultCharset i jakieś kodowanie (zapewne iso-8859-1 lub iso-8859-2). Zmień je na utf-8 i będzie git :]</i>

0
usunięto w Apache 2.0.53 napisał(a)

conf: Remove AddDefaultCharset from the default configuration because setting a site-wide default does more harm than good. PR 23421.

0

W takim bądź razie, co trzeba zrobić żeby mieć mod_rewrite?

0

ja mam WAMPa 1.6.4 i nie narzekam. Musisz tylko odkomentowac wspomniana linię w httpd.conf (linia ~165). W innych nie wiem, ale raczej tak samo, bo Apache to Apache - ew. poczytaj komentarze, które są w httpd.conf to może znajdziesz coś ciekawego

0

Kiedy odkomentowałem AddModule mod_rewrite.c to wywaliło mi coś takiego ;/

user image

0

LoadModule też odhaczyłeś?

//edit po postu niżej:
sry, ale jakbym miał krasnala to bym się pobawił. Jeżeli nie jesteś do niego przywiązany, to polecam WAMP'a - łatwa instalacja i obsługa. Ja teraz mam WAMP 1.6.4 + recznie zainstalowany mysql 4.1.20 i jestem zadowolony (Coyote śmiga OC).

0
AklimX napisał(a)

LoadModule też odhaczyłeś?

też

Jeśli to ma pomóc w rozwiązaniu problemu to tak wygląda mój plik httpd

http://rapidshare.de/files/25566896/httpd.conf.rar.html

Apache 1.3.31

[edit]

Marek88 napisał(a)

Nie musisz miec mod_rewrite aby korzystać z kojota. W bazie ustaw w tabeli config text_path czy cos takiego na text.php/

Przeszukałem bazę i nie znalazłem tego możesz powiedzieć gdzie to dokładnie jest?

0

tabela: coyote_config
klucz: TEXT_FILENAME

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1