Parę bugów

0

Tak sobie się rozglądam po nowym forum i widzę parę błędów

  • w mailu podawany jest link do usuniętego tematu (kto sobie odpali usunięty temat zobaczy error)
  • w mailu moze nick modera, który usunął post
  • w mailu nie podaje nr ID usuniętego postu
  • brak opcji usuń temat w liście rozwijanej
  • formatowanie formularza (czesc z avatarem, jedna ikonka jest pod dwiema zamiast trzy obok [schowaj,usun scal]) (nie zawsze)
  • To moze nie blad, ale deko niepotrzebne - chodzi o jedynke w rogu (jedna strona postow), przy dwoch stronach to ma sens..ale 1 z 1...hmm
  • nadal nie zawsze widac na stronie gł. forum czy ktos odwiedził dział ("ptaszek" na folderze)
  • jeżeli ktoś napisał post, a moder go skasował to po odswierzeniu error
  • nie zauwazylem zeby dzialalo < delphi > lub nawet [ code ]
  • niezbyt intuicyjna ikonka edytowania uploadowanych plików (oloweczek przy nicku), bardziej swiadczy o edycji nicka niz pliku

  • podwojne posty... teraz ktos napisal posta pod moim i detoxa i gdy chcialem skasowac jeden z nich to sie skasowaly oba :]

yyy to chyba na tyle..nie wiem o ilu z tych punktow wiadomo,ale...jak cos to poprawione mozna stad usuwac :]
ja tez jak zauwaze poprawiona rzecz ta ja stad usune..

zycze powodzenia

0

To ja też dołoże swoje (może mniej, ale nie mniej ważne) :-) :

  • brak pojawiania się czasami niektórych bitmap

  • nie przesunięcie na dół strzałki przy sortowaniu postów (czasami)

  • wredne zjechanie niektórych ikon na dół przy ikonach do edycji postów.

0

A ja taki mały szczeglik:
Chodzi o News, a mianowicie "Nowa plik" zamiast "Nowy plik". :-P

Na prawde mały błędzik, ale przewrażliwionych może to odstraszyć od stronki... ekhm, od SERWISU :-)


Znalazłem coś jeszcze:
Nie wyświetla mi Emotikonek.
Nawet jak mam odznaczone pole: "Nie wyświelaj emoticon w poście"

0

Dobra, postaram sie poprawic te bugi, jednak z lofixem i detoxem musze pogadac na zwyo, bo niektorych bledow to nie kumam...

0

Ja też dodam swoje bugi:

  1. Jak zmieniam informacje w swoim profilu, to pojawiają się one z opóźnieniem (jakaś godzina, może dwie... [glowa])
  2. Gdzieś na którejś stronie zauważyłem, że skrypt ma podawać adres IP, tylko że w jakoś w moim przypadku nie działa dobrze, pokazuje zupełnie inny adres IP i hosta. Poczytajcie na php.net o pobieraniu sforwardowanego adresu IP (notka chyba przy funkcji getenv była).

// Dopisane
3. Obcina niektóre posty
4. kolorowanie składni delphi nie działa rewelacyjnie. Nie wiem jak ze stringami i komentarzami, ale liczb nie koloruje.

// Co do strzałek
U mnie wszystko, tzn nagłówki i strzałki są w jednej linii. Widać, wszystko zależy od rozdzielczości.

0

W starym panelu Kasuj nie działa.

0

Adam, już tłumacze: chodzi o strzałeczki:

user image

Temat i odpowiedzi są dobrze, ale "wyświetleń" i "data modyfikacji" wydaje się, że nie schodzą w dół - chyba że tak ma być.

Proponuje wstawic Br clear="all" po tych napisach.

Druga sprawa to ikonki przy poście, czasami schodzą w dół:

user image

No i jak widać na załączonym obrazku, czasami się niektóre nie wyswietlają :(

0

Jest jakiś problem z nickiem autora postu, wyświetlanym obok tematu :http://4programmers.net/Forum/viewtopic.html?id=41730.
W tym przypadkuy autorem jest mr.hex, a napisane jest, że lofix.

0

Temat można przeniść do 'Zaawansowanego' i do 'Gorących tematów' :)

0

Vogel, berl: poprawione
Detox: to chyba zalezy od rozdzielczosci - bo u mnie 1024x768 wszystko jest ok. Spojrz w kod HTML - szerokosc komorek ustalana jest procentowo, ale mimo to sie nie miesci :((

Tagi delphi dzialaja dobrze - wystarczy spojrzec do dzialu Artykuly.

0

Mam 800x600 jakby co :-/

0

Też mam 800x600, a te ikonki czasami są dobrze a czasami źle (na tej stronie na przykład są dobrze, a na poprzedniej źle). Jeszcze jeden błąd, podczas wyszukiwania na forum :
Warning: mysql_data_seek() [function.mysql-data-seek]: Offset 0 is invalid for MySQL result index 12 (or the query data is unbuffered) in /home/2121/prog4/site/4programmers.net/public_html/forum/search.html on line 76

Oczywście żadnych wyników..
I jeszcze wywaliło mi komunikat, że muszę odczekać kilka sekund zanim coś wrzucę na serwer.

//DOPISANE
Wiecie, chyba wyszukiwanie w encyklopedii Delphi całkiem leży...

0

Coz, jezeli chodzi owyszukiwarke na forum, to nie wiem o co chodzi za bardzo - teraz tez jest ten blad? Bo wpisuje slowa do wyszukania i znajduje normalnie.

Jezeli chodzi o wyszukiwarke globalna to nie dziala, bo na razie musze dorwac admina aby mi dal sotep do shella, a cos mi sie zdaje, ze mnie unika :]

0

Jeszcze jeden wredn błąd:

Prawie nigdy nie wyświetla ikonki GG obok tematu postu.
Jest jakby miejsce na obrazek i w środku kogoś numer.
Przez to ikonki (jak już DETOX pisał) lecą w dół!

0
  1. Właśnie zmieniłem sobie szablon. Jakoś nawet, po wielu próbach zapisały się moje ustawienia. Tylko teraz nie mogę łazić po serwisie zalogowany, bo mi pokazuje, że nie ma pliku index_header.tpl :-/
0

Coz, jezeli chodzi owyszukiwarke na forum, to nie wiem o co chodzi za bardzo - teraz tez jest ten blad? Bo wpisuje slowa do wyszukania i znajduje normalnie.

Racja, w większości przypadków tak, ale spróbuj wpisać na przykład gg i szukać, to wywali ten błąd, o którym wspominałem powyżej.

0

Thankles: skorka jest tylko jedna - podstawowy szablon subMain. Nie uda Ci sie zmienic swojego profilu przez avatar (system go nie przyjmie bo nie spelnia wymogow - thx for Piechnat :]). Usunelem z bazy danych informacje o tym avatarze - teraz sprobuj.

0

Dosyć denerwujący błąd : ucinanie zawartości postu , od miejsca w którym znajduje się nawias trójkątny lewy , nawet ten nawias nie jest już wyświetlany .
Aha , teraz zauważyłem , że jeśli w tekście jest nawias trójkątny lewy a potem nawias trójkątny prawy , to wymazywane jest tylko to co jest między nimi .

0

Grrr... patrz na TODO! www.4programmers.net/TODO

Jest napisane: "* poprawic funkcje w pliku bbcode.php (konwertowanie html na znaki < i >)"

0

ustawcie se rozdzielczość 800x600 i włączcie se to:
http://4programmers.net/view_file.html?id=986
tam gdzie jest te memo do wpisania komentarza to kruca fuks :-) jest z nim coś nie tak, jakby najechało na to menu po prawej, zobaczcie sami, a jak dam wiekszą rozdzielczosć to już tego NIE MA

0

W rzeczy samej - u mnie na 800x600 też tak mam.. formularz (to nie jest żaden memo - za dużo programowania :p ) nachodzi na boczne menu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1