obliczanie czasu

0

mam program sortujący. no po prostu sortuje bąbelkowo jakieś tam liczby. i bym chciał, żeby razem z uruchomieniem tego sortującego programu uruchamiał mi sie czas, który zatrzymałby sie wraz ze skończeniem sortowania.co dodać-jaki kod do tego kodu od sortowania? Piszcie pliiis : [email protected] ps.nie za bardzo brykam w C++ wiec prosze wytłumaczyć jak dziecku - peace z góry dziekuje

0

Na poczatku:

DOUBLE dStart = static_cast<DOUBLE>(GetTickCount());
//a na koncu
DOUBLE dEnd = static_cast<DOUBLE>(GetTickCount());
DOUBLE dSec = (dEnd-dStart)/1000.0;

w dSec masz czas trwania algorytmu w sekundach.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0