[c++] Kliknięcie w przycisk na stronie internetowej

0

wiem ze pewno nikt na to nie odpowie, ale spróbuję, bo nie moge sobie juz dac z tym rady.

uzywam twebbrowser. i mam problem bo chcę sobie zrobić cos takiego jak logowanie na jednej z gier przegladarkowych. niestety po wpisaniu hasla i loginu oraz kliknieciu przycisku "Loguj" (automatycznie po nacisnieciu guzika na formie) pokazuje sie male okieneczko do wyboru świata na który chcę się zalogować. Niestety link ten nie posiada ani ID ani name ;/ link wyglada tak:

<a href="#" onclick="return Index.submit_login('server_pl44');">
<span class="world_button_active"> Świat 44 </span>
</a>

jak kliknac w takie cos?

0

Nakierować kursor na odpowiednia pozycje i zasymulowac klikniecie myszki ;p

0

nie chce takie rozwiazania bo jest bez sensu. chce zeby automatycznie logowalo na webbrowserze po nacisnieciu buttona loguj na formie. ja nie wiem, nikt nie robil cos a'la bot do gry przegladarkowej? oO.

Dobra, jak zwykle sam juz znalazlem rozwiazanie, przegladajac sobie aktualne tematy na forum i przez przypadek znalazlem cos co mi pomoglo, choc temat byl calkiem o czym innym.

Tak więc wystarczy wyslac za pomoca Navigate2 do webbrowsera takie cos:

"javascript:Index.submit_login('server_pl44');"

i sie zaloguje ;p. w sumie zadna filozofia xd.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0