C# WebClient pobranie url

Odpowiedz Nowy wątek
2019-03-26 18:41

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Witam,
Chciałbym za pomocą webclienta wyciągnąć url pliku bez pobierania niego. Dopiero uczę się tego i nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Za pomoc thx

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:04
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Najpierw wyjaśnij, co to znaczy "wyciągnąć URL pliku"?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:12

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

No więc tak. Jestem zalogowany na pewnej stronie, mam tam konto premium. Jeżeli chcę pobrać jakiś plik będąc zalogowanym, wklejam link w przeglądarce i odpala mi się dialog z zapytaniem gdzie pobrać plik. No i teraz chcę w formatce zamiast dialogu o pobieraniu pliku, pobrać adres pliku a nie sam plik.

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:14
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Czyli na jakiejś stronie są urle do jakichś plików, i Ty chcesz po prostu wyciągnąć urle z tej strony?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:22

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Mam na myśli konto na pewnym hostingu plików. Mam tam dostęp premium, i gdy jestem zalogowany mogę pobierać pliki bez przepisywania kodów itp. linki do plików wyciągam z pewnego forum. Jeżeli nie masz dostępu premium to i nie możesz pobierać plików bez ograniczeń. Po wklejeniu linku będąc zalogowanym na koncie premium pobiera mi się plik, a ja nie chce tego pliku tylko adres pod którym dany plik się znajduje. Mam nadzieję że jasno opisałem sprawę, za pomoc thx :)

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:24
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

No więc najpierw WebClientem pobierasz zawartość strony z urlami plików, a później z tej strony musisz wyciągnąć te urle. Nie bardzo rozumiem jakiej pomocy oczekujesz? Masz już jakiś kod, który nie działa?


"HUMAN BEINGS MAKE LIFE SO INTERESTING. DO YOU KNOW, THAT IN A UNIVERSE SO FULL OF WONDERS, THEY HAVE MANAGED TO INVENT BOREDOM."

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:30

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
webBrowser1.Navigate(textBox1.Text);
            var url = webBrowser1.Url.AbsoluteUri;

            var text = (new WebClient()).DownloadString(url); //jak do cholery wyciągnąć adress pliku? Przykładowo http://mojastrona.pl/download/mojplik.mp3
            textBox2.Text = text; //tutaj miałby trafiać adres pobrany wcześniej z danego pliku

Pozostało 580 znaków

2019-03-26 19:40

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

1

Ja do tego typu operacji używałem:
https://html-agility-pack.net/

Do wyciągnięcia href ze źródła strony (a o to chyba chodzi autorowi) też używałem i polecam. - Dyzma 2019-03-28 22:20

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0