zapis www na hdd

0

szukam jakiegos darmowego komponentu/procedury, ktora zapisze mi wybrana
strone www na dysk wraz ze stylami i obrazkami i takimi innymi

btw: mozna to zrobic a pomoca TWebBrowser, ale tam uzytkownik musi kliknac
OK w okienku jakie wyskakuje i (NIE???) da sie tego ominac, a ja chcialbym,
zeby biedak nie musial sie juz meczyc :) [glowa]

dzieki za wskazowki
mt

0

SORKI - ZAPOMNIALEM POWIEDZIEC, ZE CHODZI O DELPHI

0

tusiek napisał:
szukam jakiegos darmowego komponentu/procedury, ktora zapisze mi wybrana
&gtstrone www na dysk wraz ze stylami i obrazkami i takimi innymi
&gt
&gtbtw: mozna to zrobic a pomoca TWebBrowser, ale tam uzytkownik musi kliknac
&gtOK w okienku jakie wyskakuje i (NIE???) da sie tego ominac, a ja chcialbym,
&gtzeby biedak nie musial sie juz meczyc :) [glowa]

NA torry.net widzialem artykol o tym...
jest w dziale Tips&Tricks--[ Delphi... i wszystko jasne ]

0

Jak byś chciał coś podpatrzeć w źródłach :) to jest taki program WinHTTrack (udostępniają do niego źródła ale napisane w C :(.--Szymek

0

na www.torry.net masz przykłady za pomocą ktorych zrobisz niejedno w tym temacie :) :-) [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

na torry.net jest rzeczywiscie troche na ten temat, lecz nie to, o co mi chodzilo

potrzebuje zapisac kompletna strone - z obrazkami, stylami, javami i innymi paskudztwami ;) przyklad na torry pokazuje tylko, jak zapisac tekst html'a (to jest latwe); cala strone dobrze zapisuje IE (plik-&gtzapisz) i to samo mozna wydusic z TWebBrowser, ale nie udalo mi sie ominac potwierdzenia (save dialog)

...i chyba przyjdzie samemu usiasc i napisac procedurke (uch... jaki ja jestem len); jak nic nie znajde i ja naskrobie, to udostepnie dla innych leni :p

0

tusiek napisał:
na torry.net jest rzeczywiscie troche na ten temat, lecz nie to, o co mi chodzilo
&gt
&gtpotrzebuje zapisac kompletna strone - z obrazkami, stylami, javami i innymi paskudztwami ;) przyklad na torry pokazuje tylko, jak zapisac tekst html'a (to jest latwe); cala strone dobrze zapisuje IE (plik-&gtzapisz) i to samo mozna wydusic z TWebBrowser, ale nie udalo mi sie ominac potwierdzenia (save dialog)
&gt
&gt...i chyba przyjdzie samemu usiasc i napisac procedurke (uch... jaki ja jestem len); jak nic nie znajde i ja naskrobie, to udostepnie dla innych leni :p

Wiesz co...
to wez sobie zapisz pliczek html i za pomocą "POS" "przeleć" przez źródło i wylapuj nazwy obrazków i zapisuj je (ściągaj na dysk) a następnie kataloguj! i w pliku html zmieniaj sciezki dostępu i to wszystko... jest to w sumie proste!--[ Delphi... i wszystko jasne ]

0

heh... masz racje

for i := 0 to (WebBrowser1.OleObject.Document.Images.Length - 1) do
begin
img := WebBrowser1.OleObject.Document.Images.Item(i).Src;
UrlDownloadToFile(nil, PChar(img), PChar(s + mt_ExtractFileName(img)), 0, nil);
&ltciach&gt
WebBrowser1.OleObject.Document.Images.Item(i).Src := new_img;
end;

oto caly kod, ale... jak (szybko) zapisac style? a moze jeszcze ramki... i skrypty... itd

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1